Uručena priznanja najboljim učenicima u bjelopoljskoj opštini

Među hiljadama učenika zasijalo 240 najboljih

2024 pregleda 0 komentar(a)
Uručena priznanja učenicima, Foto: Jadranka Ćetković
Uručena priznanja učenicima, Foto: Jadranka Ćetković

Najboljim učenicima bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola koji su tokom školovanja postigli zapažene rezultate i bili uspješni u brojnim takmičenjima predsjednik Opštine Petar Smolović uručio je nagrade i priznanja.

Smolović je na prigodnoj svečanosti u Centru za kulturu čestitajući na postignuto uspjehu, znanju, zalaganju i vaspitanju kazao da nije lako biti među najboljima.

"Vaši profesori su među hiljadama učenika u dvadeset bjelopoljskih škola, tri srednje i sedamnaest osnovnih, odabrali 240 najboljih. Vi ste ovdje danas među nama. Velika je čast biti na čelu Opštine koja ima ovako bogatu intelektualnu sredinu kakva je naša“, kazao je Smolović, poručujući da su ovi učenici budućnost grada, ali i države i da ih samo samo znanje i pregalaštvo mogu izvesti na pravi put.

Izrazio je uvjerenje da će iste rezultate postizati i u narednom periodu.

Nagrade
foto: Jadranka Ćetković

"Molim vas da ne zaboravite Bijelo Polje, Crnu Goru, ali ni svoje porodice. Samo znanje i pregalaštvo nas može u ovim uzburkanim vremenima izvesti na pravi put. Opština će biti uz vas i ubuduće”, kazao je on, obećavši da će Opština propratiti njihovo učenje i kasnije i pomagati da se razvijaju u što boljim infrastrukturnim uslovima.

Nagrade su dodjeljene i dobitnicima diploma Luča A i B koje je svečano uručio potpredsjednik Opštine Nermin Bećirović, dok je sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Haris Malagić uručio nagrade i priznanja dobitnicima Luče iz osnovnih škola i Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Dobitnici nagrada
Dobitnici nagradafoto: Jadranka Ćetković

Pored njih nagrade su dobili i talentovani učenici koji su predstavljali škole na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima.

Bonus video: