Vuković organizovao prijem za šahiste "Mladosti"

"Mali-veliki šampioni zahvalili su se predsjedniku Skupštine Opštine na prijemu, objasnili šta ih je motivisalo da se posvete šahu, izložili dalje planove, uz obećanje da će svom gradu dati puno novih razloga za ponos i radost", piše u saopštenju

5346 pregleda 0 komentar(a)
Šahisti Mladosti sa Vukovićem, Foto: SO Nikšić
Šahisti Mladosti sa Vukovićem, Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, upriličio je prijem za šahiste "Mladosti" – Vasiliju Mitrović, Simeonu Vukotić, Vasilija Mitrovića, Đorđa Anđelića i Nikolu Perišića, koji su se na nedavno održanom kadetskom prvenstvu Crne, u kategorijama osam do 18 godina, okitili medaljama i na najbolji način predstavili svoj klub i grad.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Vuković je istakao da grad pod Trebjesom ima dugu i svijetlu šahovsku tradiciju i iskazao uvjerenje da će mladi šahisti, zajedno sa njihovim drugarima, nastaviti da ispisuju vrijedne stranice istorije magične igre na 64 polja.

Podsjetio je da je Nikšić 1983. godine bio domaćin super-turnira na kojem su učestvovali asovi poput Talja, Petrosjana, Spaskog, Kasparova... te, da sa punim pravom, kako se navodi, možemo reći da je tada Nikšić, bar na kratko, bio šahovski centar svijeta.

"Mali-veliki šampioni zahvalili su se predsjedniku Skupštine Opštine na prijemu, objasnili šta ih je motivisalo da se posvete šahu, izložili dalje planove, uz obećanje da će svom gradu dati puno novih razloga za ponos i radost", navodi se u saopštenju za javnost.

Prijemu su prisustvovali sekretarka Skupštine, Ivana Šljukić, i trener Omladinskog šahovskog kluba "Mladost", Mišo Prijović.

Bonus video: