Automobil zamalo upao u more, vozač pokušao da se ukrca na trajekt u pokretu

Prema navodima očevidaca, vozač se, turirajući automobil, zaletio i pokušao da se ukrca na krmenu rampu trajekta, iako je brod koji je bio pun drugih automobila već bio započeo manevar isplovljenja

43892 pregleda 125 reakcija 43 komentar(a)
Automobil pokušao da se ukrca na trajekt, Foto: Čitalac Vijesti
Automobil pokušao da se ukrca na trajekt, Foto: Čitalac Vijesti

Na trajektnom pristaništu u Lepetanima oko 18 sati došlo je do incidenta u kojem je vozač automobila beogradskih tablica, umalo upao u more, pokušavajući da se po svaku cijenu, ukrca na trajekt "Trideseti avgust".

Prema navodima očevidaca, vozač se, turirajući automobil, zaletio i pokušao da se ukrca na krmenu rampu trajekta, iako je brod koji je bio pun drugih automobila već bio započeo manevar isplovljenja.

Vozač je to, navodno, uradio uprkos tome što su ga redari Morskog Dobra koji regulišu saobraćaj na pristaništu i ukrcaj na trajekte, upozorili da je ukrcaj na "Trideseti avgust" završen i da će morati da sačeka drugi trajekt da bi prešao u Kamenare.

Trajekt
foto: Čitalac Vijesti

Međutim, čim su redari okrenuli leđa, vozač se zaletio automobilom prema ukrcajnoj rampi trajekta iako se brod u tom trenutku, već bio počeo odvajati od obale.

Samo je brza reakcija kapetana trajekta koji je odmah zavozio krmom i tako prekinuo manevar isplovljenja broda, spriječio da automobil upadne u more, već je vozilo ostalo da visi, oslonivši se prednjim krajem o ukrcajnu rampu trajekta.

Trajekt
foto: Čitalac Vijesti

Na sreću u ovom incidentu nije niko pivrijeđen i pričinjena je samo zanemarljiva materijalna šteta.

Bonus video: