Svečanom akademijom u Centru za kulturu u Bijelom Polju počeli Dani Svetih apostola Petra i Pavla

Juče je u okviru svečanosti promovisana knjiga vladike diseldorfskog Grigorija "Nebeska dvorišta", koja je izazvala veliku pažnju zainteresovanih

4085 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Proslava Petrovdana u Bijelom Polju počela je sinoć u Centru za kulturu u Bijelom Polju prodajnom izložbom slika bjelopoljskih slikara, čija će sredstva biti opredijeljena izgradnji Duhovnog centra Miroslavljevog jevanđelja.

Otvarajući izložbu akademska slikarka Vesna Iličković Medojević je istakla da je izložba nastala kao rezultat dobre volje i humane volje umjetnika, koji čine sve da svijet učine ljepšim i boljim mjestom za život.

"Ujedno, ovo je prilika za sve nas, koja nam omogućava da podržimo umjetnost i kulturu ali i da se angažujemo u očuvanju našeg kulturnog nasljeđa", kazala je ona, napominjući da je Miroslavljevo jevanđelje jedno od najdragocjenijih pisanih spomenika kulture.

Njegova istorijska i umjetnička vrijednost je, naglasila je Iličković Medojević je izuzetna, što nas obavezuje da ga čuvamo, sačuvamo i prenosimo budućim generacijama.

"Zato vjerujem da će Kuća Miroslavljevog jevanđelja postati mjesto duhovnog i kulturnog uzdignuća svih nas", kazala je Iličković Medojević.

Juče je u okviru svečanosti promovisana knjiga vladike diseldorfskog Grigorija "Nebeska dvorišta", koja je izazvala veliku pažnju zainteresovanih.

Bonus video: