Šaranović: Svi u "Vodovodu" koji su službena vozila koristili u privatne svrhe, to više neće moći da rade

Zamjenik gradonačelnice kazao da je novi Odbor direktora, zajedno sa izvršnom direktorom, "na pragu rješenja zatečenog problema, višemilionske vrijednosti"

12399 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović saopštio je da se, samo nekoliko dana nakon imenovanja novog izvršnog direktora gradskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", Ratka Vujovića, krenulo sa konkretnim potezima, te da svi koji su službena vozila koristili u privatne svrhe, to više neće moći da rade.

"Vozila koja su na raspolaganju imali dva zamjenika direktora, pet pomoćnika direktora i pet direktora sektora, parkirana su, i biće korištena isključivo za obavljanje osnovne djelatnosti društva, a novi direktor doprinosi ličnim primjerom, jer na posao dolazi sopstvenim vozilom", navodi Šaranović.

Ističe da je zatečeno stanje u "Vodovodu" alarmantno u gotovo svim segmentima funkcionisanja, a prema informacijama koje je gradska uprava dobila od novog rukovodstva.

"Međutim, nakon samo nekoliko dana, pristupilo se hitnim mjerama u cilju podizanja radne discipline, koja je bila zabrinjavajuća, ali i rješavanju ozbiljnih finansijskih dubioza u kojima se preduzeće nalazi", dodaje zamjenik gradonačelnice.

Kazao je da je novi Odbor direktora, zajedno sa izvršnom direktorom, "na pragu rješenja zatečenog problema, višemilionske vrijednosti", koji prijeti da dovede u pitanje sposobnost preduzeća da obavlja javnu funkciju.

"Iz preduzeća čiji je osnivač Glavni grad se više neće plaćati lični hedonizam pojedinaca, a o tome koliko desetina hiljada su pojedinici dobijali po osnovu izmišljenih i zamišljenih poslova, u narednim danima", zaključuje Šaranović.

Bonus video: