Tatijana Dlabač dekanica Pomorskog fakulteta, Dragana Kujović v.d. direktorica Istorijskog instituta

Odluke sa sjednice Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

2402 pregleda 2 komentar(a)
Upravni odbor UCG-a, Foto: UCG
Upravni odbor UCG-a, Foto: UCG

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore imenovao je na današnjoj sjednici prof. dr Tatijanu Dlabač za dekanicu Pomorskog fakulteta Kotor.

Profesorica Dlabač izabrana je za mandatni period 2023-2026, na predlog Vijeća Pomorskog fakulteta Kotor, a uz prethodno dato pozitivno mišljenje rektora UCG-a prof. dr Vladimira Božovića. Njen trogodišnji mandat počeće po isteku mandata aktuelnog dekana Pomorskog fakulteta prof. dr Špira Ivoševića.

Prof. dr Tatijana Dlabač
Prof. dr Tatijana Dlabačfoto: UCG, UCG/Duško Miljanić

"Naučna oblast kojom se bavi dr Tatijana Dlabač je elektromagnetika, brodska elektrotehnika, e-učenje i evaluacije praktične nastave u inženjerstvu, obrazovanje i obuke pomoraca. Na Univerzitetu Crne Gore ima radni angažman od 1993. godine, a obavljala je, pored nastavnih aktivnosti, i funkcije prodekana za nastavu od 2015. do 2017. godine i člana Upravnog odbora UCG od 2016. do 2020. Objavila je oko 80 naučnih i stručnih radova u međunarodnim časopisima i na međunarodnim i domaćim konferencijama. Koautor je univerzitetskog udžbenika 'Osnovi elektrotehnike'. Bila je član radnih timova nekoliko međunarodnih projekata. Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore, vanredni je profesor za oblast Brodske elektrotehnike i elektronike", navodi se u saopštenju.

Glasanjem članova Upravnog odbora UCG-a, dr Olga Pelcer danas nije izabrana direktoricu Istorijskog instituta UCG-a, već je za vršioca funkcije direktorice do ponovnog izbora imenovana dr Dragana Kujović.

Kada je riječ o kadrovskim pitanjima, danas je konstatovan i prestanak mandata članu Upravnog odbora UCG-a dr Mirku Đuroviću zbog izbora na funkciju direktora Instituta za biologiju mora. Umjesto dr Đurovića, u svojstvu predstavnika akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, imenovan je profesor Građevinskog fakulteta UCG-a prof. dr Srđa Aleksić.

Između ostalih tačaka u domenu redovnog poslovanja Univerziteta Crne Gore, danas je usvojen i Pravilnik o dodjeli novčanih sredstava za poboljšavanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu, zaključuje se u saopštenju

Bonus video: