Rekonstruisana ulica Džona Džeksona u blizini Kliničkog centra, radovi koštali oko 160.000 eura

“Nastavak realizacije kratkoročnih planova za koje smo se opredijelili podrazumijeva asfaltiranje i sanaciju ulica u svim djelovima grada, nakon čega ćemo razmotriti ostale zadatke kojima smo jednako posvećeni", rekla je gradonačelnica Injac

2522 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Rekonstrukcija ulice Džona Džeksona samo je početak realizacije prioritetnih aktivnosti koje se tiču asfaltiranja u užem gradskom jezgru, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Ona je sa saradnicima obišla završene radove na rekonstrukciji te ulice, na potezu od Instituta za javno zdravlje do Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

“Nastavak realizacije kratkoročnih planova za koje smo se opredijelili podrazumijeva asfaltiranje i sanaciju ulica u svim djelovima grada, nakon čega ćemo razmotriti ostale zadatke kojima smo jednako posvećeni, a sve u cilju stvaranja boljih uslova života za sve građane Podgorice”, istakla je Injac, kako prenosi Mediabiro.

ulica Džona Džeksona
foto: Mediabiro

Vršilac dužnosti izvršnog direktora "Puteva" Radoš Zečević kazao je da je ulica rekonstruisana u cjelosti, i to u dužini od 600 metara, te da su radovi koštali oko 160 hiljada eura.

“Građanima Podgorice vraćamo na upotrebu ulicu Džona Džeksona, a nakon ovoga pristupićemo izvođenju asfalterskih radova u Park šumi Zagorič, u Ulici vojvode Drekala i MZ Masline”, kazao je Zečević.

ulica Džona Džeksona
foto: Mediabiro

Kako je navedeno iz “Puteva”, izvođeni radovi su obuhvatali rezanje, raskopavanje, mašinski iskop, struganje asfaltnog kolovoza, tamponiranje, valjanje tampona u slojevima, izradu izravnjavajućeg sloja, ugradnju asfaltne mase, ugradnju šahti atmosferske i fekalne kanalizacione mreže, ugradnju asfaltne platforme, sanaciju trotoarskih površina oko ulice, ugradnju vertikalne signalizacije i zaštitno ukrasnih P elemenata.

Bonus video: