NPCG: Besplatan ulaz u nacionalne parkove za Dan državnosti

"U sklopu ponude svakog parka nalaze se centri za posjetioce, u kojima se mogu dobiti informacije o prirodnim i kulturnim vrijednostima parka i njegovoj turističkoj ponudi", kazali su iz NPCG

3340 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz nacionalnog parka, Foto: NPCG
Detalj iz nacionalnog parka, Foto: NPCG

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (NPCG) poziva sve ljubitelje prirode da 13. jula besplatno posjete Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije, kao i Botaničku baštu "Dulovine" u Kolašinu i PP Ulcinjska Solana.

Iz nacionalnih parkova su čestitali svim građankama i građanima Dan državnosti.

Detalj iz nacionalnog parka
Detalj iz nacionalnog parkafoto: NPCG

"Nacionalni parkovi Crne Gore su predjeli izuzetnih prirodnih vrijednosti koji predstavljaju staništa za brojne rijetke i zaštićene biljne i životinjske vrste. Turistička ponuda nacionalnih parkova zasniva se na aktivnom boravku posjetilaca u prirodi", navodi se u saopštenju.

U sklopu ponude svakog parka, kako su kazali, nalaze se centri za posjetioce, u kojima se mogu dobiti informacije o prirodnim i kulturnim vrijednostima parka i njegovoj turističkoj ponudi.

Detalj iz nacionalnog parka
Detalj iz nacionalnog parkafoto: NPCG

"Osim raftinga rijekom Tarom, tu su i pješačke, edukativne, tematske i biciklističke staze, zatim krstarenje Skadarskim jezerom, kajakarenje i vožnja drvenim čamcima na Crnom, Biogradskom i Skadarskom jezeru, posmatranje ptica, dječija igrališta, sportsko-rekreativni ribolov, posjeta Hridskom jezeru (jezero sreće) u NP Prokletije", saopšteno je.

Detalj iz nacionalnog parka
Detalj iz nacionalnog parkafoto: NPCG

Bonus video: