Vuković položio vijenac na spomenik Ljubu Čupiću: Prkosni osmijeh prepoznatljiv simbol slobodarske Crne Gore

"Odlučan otpor našeg naroda najvećem zlu u istoriji ljudskog roda i dalje izaziva nepodijeljeno divljenje svih slobodoumnih ljudi", kazao je predsjednik SO Nikšić

4709 pregleda 5 komentar(a)
Vuković položio vijenac na spomenik Ljubu Čupiću, Foto: Skupština opštine Nikšić
Vuković položio vijenac na spomenik Ljubu Čupiću, Foto: Skupština opštine Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, položio je vijenac na spomenik Ljubu Čupiću na Trgu slobode u tom gradu.

Vuković je, kako je rečeno iz Skupština opštine Nikšić, građankama i građanima Crne Gore čestitao Dan državnosti, kazavši da je: "Zahvaljujući div-junacima poput Ljuba Čupića, Crna Gora punim pravom, nadaleko poznata kao bastion slobode".

"Odlučan otpor našeg naroda najvećem zlu u istoriji ljudskog roda i dalje izaziva nepodijeljeno divljenje svih slobodoumnih ljudi", dodao je.

Predsjednik SO Nikšić je poručio da se u borbama za slobodu, koje su, kako smatra, za rezultat imale i međunarodno-pravno priznanje Crne Gore i "pobjedu nad najvećom pošasti koja je harala Evropom", uvijek može pronaći motiv i snaga za nastavak beskompromisne borime za društvo.

"Za društvom koje će počivati na principima pravde i jednakosti. Samo na taj način možemo obezbijediti ekonomski prosperitet, dostizanje standarda i što skoriji ulazak u Evropsku uniju", kazao je Vuković.

Bonus video: