Počeli Majski susreti u Zatonu

"Učešće na njemu besplatno, u čemu smo pioniri ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu", kazao je Ivan Bojović iz NVO "21.maj" , dodajući da nagradni fond turnira iznosi 2000 eura

1402 pregleda 2 komentar(a)
Majski susreti u Zatonu, Foto: Jadranka Ćetković
Majski susreti u Zatonu, Foto: Jadranka Ćetković

Tradicionalna manifestacija "Majski susreti u Zatonu 2023." počela je danas na poligonu OŠ "Braća Ribar", u Zatonu i trajaće dva dana.

Kako je saopšteno iz JU Centra za sport i rekreaciju po 17. put manifestaciju krasi turnir u futsalu, koji je po mišljenju mnogih relevantnih jedan od najboljih u Crnoj Gori.

"Učešće na njemu besplatno, u čemu smo pioniri ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu", kazao je Ivan Bojović iz NVO "21.maj" , dodajući da nagradni fond turnira iznosi 2000 eura.

Turnir su podržale brojne kompanije iz čitave Crne Gore.

"Turnir je trebalo da bude organizovan 21. maja za Dan nezavisnosti ali je zbog loših vremenskih prilika koje su vladale u maju odložen za jul, tačnije za 13. i 14. Ovo je manifestacija koja vuče korijene iz doba one velike Jugoslavije. Tada su se Susreti u Zatonu održavali za 25.maj, Dan mladosti, a 2008. grupa entuzijasta odlučila je da taj turnir vrati Zatonu jer je 1995. posljednji put održan zbog poznatih dešavanja. I od tada se neprekidno, evo 17. godinu održava u Zatonu", podsjetio je Bojović.

Na turniru očekuju više od 20 ekipa iz čitave Crne Gore. Osim fudbalskog dijela događaj će obilježiti dnevna i noćna žurka.

Manifestacija počinje defileom bajkera moto kluba "Sokolovi" iz Berana kojima će se za tu priliku pridružiti kolege iz drugih crnogorskih gradova. Zatim će nastupiti folklor iz OŠ "Braća Ribar" a biće odigrana i revijalna utakmica poletaraca iz Zatona sa Fudbalskom akademijom iz Berana, kao i pjevač Slađan Dangubić.

Bonus video: