Na Cetinju počelo obilježavanje 13. jula

Svečana proslava Dana državnosti Crne Gore, u organizaciji Prijestonice Cetinje i SUBNORA, biće održana večeras na Ljetnjoj pozornici, sa početkom u 20 sati

3378 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Polaganjem vijenca na Spomen – kosturnicu na Cetinju je počelo obilježavanje 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka crnogorskog naroda.

Vijenac su položili zamjenik gradonačelnika Cetinja Miloš Mudreša, predsjednica Skupštine Prijestonice Milena Vujačić i potpredsjednik Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore (SUBNOR) Stevan Radunović.

Na spomenik podignut u znak sjećanja na rodoljube i žrtve fašizma sa područja Cetinja koji su stradali u periodu od 1941. do 1945. godine, vijenac su položili i predstavnici SUBNORA Crne Gore i predstavnici boračkih i antifašističkih udruženja Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Nakon ceremonije polaganja vijenaca, upriličen je svečani prijem delegacije SUBNORA Crne Gore i udruženja bivših jugoslovenih republika na Cetinju.

Mudreša je rekao da je zadovoljan posjetom članova ovih organizacija, naročito na datum koji simbolizuje neprolazne i univerzalne vrijednosti.

"Vrijednosti koje nas obavezuju da se odgovorno nosimo sa aktuelnim izazovima i iskušenjima, uz zadatak i obavezu svih da zajedničkim snagama doprinesemo sveukupnom razvoju i prosperitetu građanske, slobodne, antifašističke i evropske Crne Gore”, naveo je Mudreša.

Predstavnici SUBNORA zahvalili su na prijemu i organizaciji svečane proslave Dana državnosti, iskazujući zadovoljstvo što će se taj događaj dogoditi baš u crnogorskoj prijestonici.

Svečana proslava Dana državnosti Crne Gore, u organizaciji Prijestonice Cetinje i SUBNORA, biće održana večeras na Ljetnjoj pozornici, sa početkom u 20 sati.

Bonus video: