Đeljošaj: Opština Tuzi najveći poštovalac zakona, zastave ne koristimo da prikrijemo neznanje i nerad

"Poštujemo prošlost, ali nijesmo njeni robovi, jer želimo i gradimo budućnost", napisao je predsjednik Opštine Tuzi

22040 pregleda 59 reakcija 59 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Opština Tuzi
Đeljošaj, Foto: Opština Tuzi

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj reagovao je na današnju izjavu građanskog aktiviste Dževdeta Pepića, koji je nazvao sramnim to što na ulicama u Tuzima, kako je kazao, nisu istaknuta državna obilježja povodom Dana državnosti.

Đeljošaj je kazao da je lokalna samouprava na čijem je čelu "najveći poštovalac svih zakona države Crne Gore u svakom smislu i pogledu".

"Poštujemo prošlost, ali nijesmo njeni robovi, jer želimo i gradimo budućnost", napisao je Đeljošaj, između ostalog, na Fejsbuku.

Državna zastava je u Tuzima, kako je kazao, "i sačuvana i istaknuta uvijek i na svakom mjestu kako je definisano zakonom".

"Građanima Crne Gore čestitam Dan ustanka u borbi protiv okupatora, svim Crnogorcima čestitam Dan državnosti, 13. jul 1878. godine, dan kada je formirana crnogorska država", napisao je Đeljošaj.

Rekao je da je Pepić na izborima 11. juna "dobio 0,0001 odsto glasova građana Malesije" i da su mu oni "najbolje dali mjeru ko je i šta je u Malesiji".

"Mržnju koju ima prema opštinskoj vlasti, ne prestaje da pokazuje iz dana u dan, ali za vrijeme DPS vlasti se nikad nije čuo, nijednu riječ! Nakon što nije uspio na lokalnim izborima da Malesiju podijeli na vjerskoj osnovi kako je pokušao i lobirao, sada nastavlja da piše nebuloze", napisao je Đeljošaj.

Poručio je da zastave ne koriste da prikriju neznanje i nerad, ističući da je "zastava simbol države".

"Mi se ne kitimo i krijemo iza nijedne zastave, mi se kitimo fabrikama, novim putevima, novim radnim mjestima, novim trgovima, novim stadionima, kitimo se našom dugovječnošću promovisajući džubljetu, sajmovima poljoprivrede i knjiga…", dodao je Đeljojšaj.

Tvrdi da Pepić "pati zbog toga što se Malesija razvija". "Biće još razvoja i razvoja i ujedno poštovanja svih zakonskih propisa, ponovo ćemo dobiti pozitivno mišljenje na završni račun budžeta, pati još, donijećemo odluku za koji dan da postavimo spomenik Skenderbegu, pa pati još… daćemo veliki doprinos da naša država Crna Gora bude jaka, ekonomski prosperitetna i poštovana. Istorija je tvoja budućnost, naša budućnost je evropska Crna Gora, poštujući i uvažavajući istoriju, ali prije svega gradeći budućnost", kazao je Đeljošaj.

Rekao je da je Pepić "rob prošlosti".

"Naravno da je jako važan datum 13. jul, dan ustanaka, kao i 15. decembar dan oslobođenja Tuzi, veoma vazan za Malesiju je 24. mart 1911. početak Malisorskog ustanka i 6. april 1911. oslobođenja od Turskog okupatora… Mi u Malesiji najbolje znamo i poštujemo šta znači ustati i boriti se i osloboditi se od okupatora!

"Ne pravimo razliku između okupatora, onaj njemački prije nekoliko decenija ili turski od prije vijek i više, za nas je okupator okupator, i svaki put i uvijek ćemo se odnositi i poštovati borbe predaka protiv okupatora! Razlika je velika u shvatanju i djelovanju, ti si rob prošlosti, rob mržnje, nacionalne i vjerske", rekao je Đeljošaj.

Bonus video: