FOTO Rafting za aktiviste nikšićkog Crvenog krsta starije od 65 godina

Klub za starije, nikšićki Crveni krst otvorio je 2019. godine i čine ga njihovi aktivisti, mada su dobrodošli svi pripadnici treće dobi zainteresovani za društveno-korisne aktivnosti

4450 pregleda 0 komentar(a)
Članovi Kluba za starije, Foto: Crveni krst Nikšić
Članovi Kluba za starije, Foto: Crveni krst Nikšić

Umjesto tribine, predavanja ili seminara, opštinska organizacija nikšićkog Crvenog krsta organizavala je za članove Kluba za starija lica rafting Tarom.

Klub za starije, nikšićki Crveni krst otvorio je 2019. godine i čine ga njihovi aktivisti, mada su dobrodošli svi pripadnici treće dobi zainteresovani za društveno-korisne aktivnosti.

“Najveći dio aktivnosti naša organizacija usmjerava ka starijoj populaciji kroz različite programe. Osim obilazaka, nošenja pomoći, odlaska ljekara, u poslednje četiri godine aktivan je i Klub za starija lica. Okuplja tridesetak članova koji imaju preko 65 godina. U našem Klubu sve su muškarci, mada smo pokušavali na razne načine da animiramo i naše starije sugrađanke koje su pokazivale interesovanje, ali se nikada nijesu uključivale“, kazala je za „Vijesti“ Ana Macanović, sekretarka nikšićkog Crvenog krsta.

Klub ima svoje prostorije gdje se članovi okupljaju, igraju šah, karte, druže se sa članovima omladinskog kluba.

„Držimo i radionice, dovodimo im i ljekare, ali kako nam je namjera da se i oni osjećaju aktivnim članovima društva, da više učestvuju u očuvanju sopstvenog zdravlja, često im organizujemo i boravke u prirodi kroz različita sportska dešavanja, druženja za ostalim klubovima i domovima za stare“, kazala je Macanović.

Tako su se prošlog mjeseca, u eko parku Blace, družili sa korisnicima nikšićkog Doma za stare, a organizaciju raftinga pomogla je organizacija Croce Rossa Italiana - Italian Red Cross.

Bonus video: