Bečić čestitao Dan opštine Andrijevica

"Nasljeđe antifašizma treba da bude vječna inspiracija za sve nas. Neka sećanje na te dane hrabrosti podstiče našu borbu protiv svih oblika nepravde i tiranije"

2209 pregleda 6 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je predsjedniku Opštine Andrijevica Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine opštine Mladenu Đukiću i građanima 17. jul, Dan opštine Andrijevica.

"Ovaj datum današnje generacije s ponosom obilježavaju kao veliki dan za Andrijevicu, ali i cijelu Crnu Goru. Četiri dana nakon Trinaestojulskog ustanka, prva luča slobode i nepokornosti obasjala je Andrijevicu. Hrabrost, jedinstvo i odlučnost građana Andrijevice 17. jula ostavili su neizbrisiv trag u istoriji tog kraja. Danas slavimo tu hrabrost i iskazujemo duboko poštovanje prema svima koji su dali svoje živote za slobodu Andrijevice i Crne Gore. U tom presudnom trenutku, 17. jula, Andrijevica je prkosno zasijala kao svetionik slobode usred tamnih oblaka fašizma", naveo je Bečić u čestitki.

Zahvaljujući hrabrom i jedinstvenom opštenarodnom ustanku, kako je dodao, ova opština je postala simbol otpora i prvo oslobođeno mjesto u porobljenoj Evropi.

"Nasljeđe antifašizma treba da bude vječna inspiracija za sve nas. Neka sećanje na te dane hrabrosti podstiče našu borbu protiv svih oblika nepravde i tiranije. Uvjeren sam da će Andrijevica nastaviti da raste i da se razvija, čuvajući duh hrabrosti, antifašizma i zajedništva", kazao je Bečić

Bonus video: