Lalošević na sjednici Upravnog odbora RYCO u Tirani

U delegaciji Crne Gore su, kako se navodi, Martin Lulgjuraj, direktor Direktorata za mlade, Jelena Fuštić, predstavnica mladih Crne Gore i Edin Koljenović šef lokalne kancelarije RYCO CG u Upravnom odboru

2033 pregleda 1 komentar(a)
Lalošević na sjednici Upravnog odbora RYCO u Tirani, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Lalošević na sjednici Upravnog odbora RYCO u Tirani, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević učestvuje na sjednici Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Tirani, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

Upravni odbor RYCO asocijacije, kako se navodi, čine ministri koji pokrivaju resor mladih iz šest zemalja Zapadnog Balkana: Crne Gore, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

"U delegaciji Crne Gore su i Martin Lulgjuraj, direktor Direktorata za mlade, Jelena Fuštić, predstavnica mladih Crne Gore i Edin Koljenović šef lokalne kancelarije RYCO CG u Upravnom odboru", piše u saopštenju Ministarstva.

Fustić i Lalošević
Fustić i Laloševićfoto: Ministarstvo sporta i mladih

RYCO je, kako su kazali, od svog nastajanja, prije sedam godina, postigao veliki napredak u promovisanju" prijeko potrebnog" pomirenja i saradnje mladih u regionu.

Delegacija Crne Gore
Delegacija Crne Gore foto: Ministarstvo sporta i mladih

"Ideja Njemačke i Francuske je zaživjela kao plod odluka Samita Berlinskog procesa", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na današnjoj sjednici usvojena nova funkcionalna analiza, koja će, smatraju iz Ministarstva, umnogome podići nivo operativnosti ove asocijacije.

Oni su podsjetili da je Crna Gora bila predsedavajuća ove asocijacije, te da je umnogome doprinjela operacionalizaciji dogovorenih aktivnosti.

"Ministar Lalošević imao je odvojene sastanke sa Ministarkom mladih Albanije Borom Mužaći i makedonskim kolegom Naumčetom Mojsovskim", piše u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: