Dukaj sa Feltenom : Iskustvo Njemačke od velikog značaja za Crnu Goru

"Njemačka snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i spremna je da u nastavku procesa Crnoj Gori ponudi svoja iskustva", kazao je njemački ambasador u Crnoj Gori

1331 pregleda 0 komentar(a)
Dukaj na sastanku sa Peterom Feltenom, Foto: Ministarstvo javne uprave
Dukaj na sastanku sa Peterom Feltenom, Foto: Ministarstvo javne uprave

Iskustvo Njemačke, kao članice Evropske unije (EU), od velikog je značaja za Crnu Goru, posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

On je, tokom razgovora sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom, istakao da dvije države imaju intenzivnu saradnju na mnogim poljima, koja je zasnovana na međusobnom povjerenju i uvažavanju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Dukaj je upoznao Feltena sa ciljevima i aktivnostima tog resora kada je riječ o digitalnoj agendi i profesionalizaciji javne uprave.

“Istakao je da je iskustvo Njemačke, kao članice EU, od velikog značaja za Crnu Goru, posebno iskustvo u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije”, kaže se u saopštenju.

Felten je, kako se navodi, ukazao na značaj regionalne saradnje u oblasti modernizacije i inovacija u javnom sektoru, kao i unapređenje usluga koje pruža javna uprava građanima.

"Njemačka snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i spremna je da u nastavku procesa Crnoj Gori ponudi svoja iskustva", kazao je Felten.

Felten i Dukaj su se saglasili da reforme treba da se zasnivaju na dobrom zakonodavstvu i jasnim pravilima, i da ti preduslovi treba da vode do najboljih praksi.

Sagovornici su ocijenili da tradicionalno dobre bilateralne odnose na svim poljima treba proširiti i saradnjom u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

Bonus video: