Policijska akademija dobila licencu za obrazovni program za vatrogasce i spasioce

“Realizacija obuke počeće na jesen. Teorijski dio nastave biće realizovan u Policijskoj akademiji u Danilovgradu, dok će praktična nastava sa vježbama biti realizovana u prostorijama Službe zaštite i spašavanje u Nikšiću”, kaže se u saopštenju

7859 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Policijska akademija dobila je licencu za realizaciju programa obrazovanja za sticanje vještina Vatrogasac-Spasilac, saopštili su iz te obrazovne institucije.

Kako su rekli, Policijska akademija je time postala jedina državna institucija koja će, na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji, zajedno sa Službom zaštite i spašavanja iz Nikšića, ubuduće sprovoditi tu vrstu obuke.

“Nakon uvida u dostavljena akta i utvrđivanja ispunjenosti uslova u pogledu prostora, opreme i nastavnih sredstava, izvođača programa, broja polaznika i higijensko tehničkih uslova, Ministarstvo prosvjete je ovoj instituciji izdalo licencu za realizaciju još jednog programa obrazovanja”, rekli su iz Policijske akademije.

Oni su naveli da taj program obrazovanja ima za cilj osposobljavanje polaznika za pružanje pomoći ugroženom i nastradalom stanovništvu, gašenje i spašavanje prilikom požara, spašavanje iz ruševina, klizišta i snježnih lavina, kao i prilikom poplava i drugih elementarnih nepogoda.

Kako su dodali, program će osposobiti polaznike za spašavanje u planinama i kanjonima, spašavanje povrijeđenih i nastradalih prilikom saobraćajnih i drugih nesreća, prilikom nezgoda i udesa u civilnom vazduhoplovstvu, kao i u drugim oblastima od značaja za to zanimanje.

“Realizacija obuke počeće na jesen. Teorijski dio nastave biće realizovan u Policijskoj akademiji u Danilovgradu, dok će praktična nastava sa vježbama biti realizovana u prostorijama Službe zaštite i spašavanje u Nikšiću”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: