Komunalna inspekcija i policija prekinule radove Morskog dobra na pristaništu u Lepetanima

Morsko dobro, koje je ranije tvrdilo da svi kupljeni trajekti odgovaraju obalnoj infrastrukturi, obaviješteno da se za eventualno dobijanje izuzeća za izvođenje radova moraju obratiti predsjedniku Opštine

26607 pregleda 38 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Radio Tivat
Foto: Radio Tivat
Ažurirano: 20.07.2023. 08:56h

Komunalna inspekcija i Komunalna policija Opštine Tivat su po prijavi mještana Lepetana izašli na lice mjesta i obustavili izvođenje radova na tamošnjem trajektnom pristaništu.

Mještane i turiste koji borave u Lepetanima jutros u 5 sati, u jeku turističke sezone, probudila je buka građevinskih mašina - bagera i pikamera na tamošnjem trajektnom pristaništu.

Nakon obilaska terena novinari Radio Tivta došli su do informacije da Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom izvodi radove na proširenju pristaništa, te kopanju kanala na njegovoj zapadnoj strani.

O ovome incidentu su obaviještene nadležne službe Opštine, s obzirom na to da je od 1. jula na snagu stupila Odluka o zabrani izvođenja svih građevinskih radova tokom turističke sezone.

Izvođači i investitori iz JP Morsko Dobro obaviješteni su da zbog sezonske zabrane, ne mogu izvoditi radove, te da se za eventualno dobijanje izuzeća, moraju obratiti predsjedniku Opštine Tivat.

Iz Morskog dobra inače, ranije su tvrdili da trajekti koje je u međuvremenu ta firma kupila u Hrvatskoj, odnosno Grčkoj, savršeno odgovaraju obalnoj infrastrukturi u Lepetanima i Kamenarima, te da neće biti potrebe za bilo kakve građevinske zahvate na pristaništima, odnosno usjecima u koje trajekti prilikom ukrcaja i iskrcaja vozila, spuštaju svoje hidraulične i ukrcajne rampe.

Prema natpisima na građevinskim mašinama, radove za JPMD u Lepetanima izvodi firma Gugi komerc iz Budve.

Bonus video: