Grbljani otkazali “Dane pamidore, maslina i meda u Grblju”: Opština Kotor odustala od finansiranja

Na upućene zahtjeve do danas, kako se navodi, nisu dobili nikakav odgovor

9638 pregleda 15 komentar(a)
Grbalj (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Grbalj (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Organizatori manifestacije "Dani pamidore, maslina i meda u Grblju“, mjesne zajednice “Radanovići” i Gornji Grbalj” obavijestili su javnost da ta turističko gastronomska manifestacija ove godine neće održati.

"Opština Kotor, koja je u prethodnom periodu finansirala i učestvovala u organizaciji, je odlučila da ove godine ne opredijeli sredstva za organizaciju naše manifestacije. Navedene mjesne zajednice su se blagovremeno obratile i Opštini Kotor - Sekretarijatu za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj i TO Kotor, za pomoć oko organizacije, odnosno za finansiranje iste, kao i da zatraže da ista bude sastavni dio turističke ponude grada Kotora", navodi se u saopštenju ovih mjesnih zajednica dostavljenim Vijestima.

Na upućene zahtjeve do danas, kako se navodi, nisu dobili nikakav odgovor.

"Napominjemo da se manifestacija „Dani pamidore, maslina i meda u Grblju“ nalazila na proslogodišnjem kalendaru manifestacija TO Kotor, dok je u kalendaru za ovu godinu nije bilo. Iz toga proizilazi da Opština i TO nisu ni planirali njeno održavanje u 2023. godini, kao ni pomoć u organizaciji iste”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je manifestacija „Dani pamidore, maslina i meda u Grblju“ bila organizovana veoma uspješno 2021. i 2022. godine.

“Ovo potvrđuju podaci kojima raspolažemo, a koji ukazuju da je manifestaciju posjetilo između četiri i pet hiljada posjetilaca, na njoj je učestvovalo 45 izlagača, kako lokalnih, tako i iz okruženja. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede na čelu sa gospodinom Cimbaljevićem, koji su pohvalili manifestaciju u svakom pogledu, čak i donacijom pomogli istu", saopštili su iz ovih mjesnih zajednica.

Ovim putem, kako su kazali, takođe želimo da poručimo svim domaćim proizvođačima i proizvođačima iz okruženja da nismo odustali od organizovanja naše manifestacije, te da ćemo iduće godine pokušati da obezbijedimo sredstva i da nastavimo tradiciju.

"Cijenimo da je manifestacija „Dani pamidore, maslina i meda u Grblju“ značajno doprinijela turističkoj ponudi grada Kotora i afirmisala Grbalj na više načina, te naročito prezentovala tradicionalno grbaljsko gostoprimstvo.Na osnovu svega naprijed navedenog, očekujemo da ćemo iduće godine naići na više razumijevanja od strane opštine i drugih organa, kako bi se ova manifestacija pretvorila u tradiciju našeg kraja i grada Kotora”, zaključuju organizatori manifestacije.

Bonus video: