Za liječenje četvorogodišnje Alide prikupljena potrebna sredstva

"Porodica se zahvaljuje svima, posebno anonimnom donatoru koji je nesebično pomogao. Zahvalnost i svim ljudima koji su pomogli do sada", dodaje se u saopštenju

5759 pregleda 30 reakcija 1 komentar(a)
Alida Murić, Foto: NVO Izvor života
Alida Murić, Foto: NVO Izvor života
Ažurirano: 20.07.2023. 13:27h

Anonimnom donacijom su prikupljena sredstva za liječenje četvorogodišnje djevojčice Alide Murić, kojoj je, kako je ranije objavljeno, bilo potrebno još oko 8.000 eura za nastavak liječenja, saopšteno je iz NVO "Izvor života".

"Alidi je nakon dodatnih analiza ustanovljeno da ima ozbiljnih problema i sa krvnom slikom a da je uzrok nepoznat i doktori zahtjevaju dodatne analize koje se moraju obaviti i koštaju 8000 eura", naveli su iz te NVO.

Porodica se, kako su kazali, zahvaljuje svima, posebno anonimnom donatoru koji je nesebično pomogao, kao i svim ljidima koji su pomogli do sada.

"Četvorogodišnja Alida Murić iz Rožaja ima parezu na lijevu stranu koja je dijagnostokovana kao cerebralna paraliza, liječena je u Institutu Simo Milošević, Alida ima razvjen govor ali ne može da hoda. Nakon konsultacija sa ljekarima u Istanbulu roditelji su dobili nadu da Alida zapravo ne boluje od cerebralne paralize već da je problem u nervima kičme i vrata i da su velike šanse za njeno izlječenje", navodi se u saopštenju.

Porodica vođena dobrim iskustvom još jednog dječaka iz Bijelog Polja koji je nakon zahvata i terapija u Turskoj prohodao uprkos dijagnozi cerebralna paralize, kako se dodaje u saopštenju, odlučili su se da pomognu svojoj djevojčici.

"Porodica male Alide nakon svih konsultacija sa ljekarima u Istanbulu dobila je nadu za njeno izlječenje i odlučili da se obrate javnosti. Alida ima još četvoro braće i sestara svi su mlađi od pet godina, žive kao podstanari u jako teškim uslovima i jedina primanja su ona koja ostvaruju na Alidu. Porodica ima samo jednu želju a to je da Alida raste srećna i zdrava kao sva ostala djeca, a za ostvarenje njihovih nada potrebno je 26 hiljada eura sa troškovima liječenja, boravka i puta koje oni ne mogu sami obezbijediti. Otac u svom vlasništvu posjeduje malo šume koju planira da proda ali to je tek mali dio onog što Alidi treba. Kaže da ne žale ništa samo da njoj bude bolje. Porodica moli diasporu, privrednike i sve građane dobre volje da im pomognu da njihova mezimica stane na noge", kazali su iz NVO Izvor života.

Svi koji žele pomoći uplatu, kako se navodi, mogu izvršiti na račune u prilogu.

Tekući račun u Prvoj banci (na ime Demir Murić): 535-0600200113028-16

Račun za međunarodna plaćanja u Prvoj banci (na ime Demir Murić):

ME25535063050001674881

"Porodica se svima zahvaljuje na dosadašnjoj pomoći vjerujući da će ispuniti najveću svoju želju da Alida bude zdrava djevojčica", kazali su u saopštenju.

Bonus video: