Gazdić izabrana za predsjednicu Osnovnog suda u Herceg Novom

"Novoizabrana predsjednica položiće 21. jula svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom"

6299 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Sudski savjet donio je danas odluku da se za predsjednicu Osnovnog suda u Herceg Novom izabere Vesna Gazdić.

Iz Sudskog savjeta je saopšteno da je na sedamnaestoj sjednici sproveden intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas za izbor predsjednika Osnovnog suda u Herceg Novom od 24. januara, i to sa Andrijom Vojvodićem, sudijom Suda za prekršaje u Budvi i Vesnom Gazdić, sutkinjom Osnovnog suda u Herceg Novom.

"Na osnovu utvrđene rang liste Savjet je donio odluku da se za predsjednika Osnovnog suda u Herceg Novom izabere Vesna Gazdić. Novoizabrana predsjednica položiće 21. jula svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom", ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu Sudskog savjeta.

U saopštenju se dodaje da su takođe, sprovedeni i intervjui sa kandidatima za sudije osnovnih sudova sjeverne regije po javnom oglasu od 27. marta 2023. godine, a koji su shodno zakonskoj proceduri ostvarili potreban broj bodova na testiranju, odnosno pravosudnom ispitu.

"Nakon sprovedenog postupka i utvrđene rang liste, Savjet je donio odluku da se za kandidate za sudije osnovnih sudova sjeverne regije izaberu: Olja Varagić, Filip Pavićević, Aleksandra Rakočević, Ivan Popović, Ivana Đukić, Jelena Dragović, Bojan Pavićević, Aida Destanović, Jasna Babović i Ksenija Baljević. Saglasno članu 54 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, izabrani kandidati biće upućeni na inicijalnu obuku u trajanju od 18 mjeseci u Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu", piše u saopštenju Sudskog savjeta.

Bonus video: