Đurović čestitala Dan opštine: Postoje svi preduslovi da Plav postane značajan turistički centar sjevera Crne Gore

"U tom cilju, neophodna je adekvatna valorizacija pomenutih resursa, kako bismo omogućili razvoj zdravstvenog i sportskog turizma, za šta postoje sve pretpostavke"

4105 pregleda 2 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Skupština Crne Gore
Danijela Đurović, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom Dana opštine Plav predsjedniku Opštine Nihadu Canoviću, predsjedniku Skupštine opštine Alenu Baliću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada, saopšteno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Skupštine Crne Gore.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, najsrdačnije čestitam Dan opštine Plav. Plav je oduvijek bio primjer suživota i uvažavanja različitosti, i kao takav je dao svoj doprinos razvoju i sveukupnom napretku Crne Gore. Tolerancija i solidarnost građanki i građana Plava, koji su zaslužni za očuvanje višedecenijskog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, treba da daju podstrek da zajedno radimo kako bismo od Plava napravili grad u kojem se dobro živi i iz kojeg se ne odlazi", rekla je Đurović.

Ona je istakla da Plav "obiluje prirodnim ljepotama i izvanrednim mogućnostima za razvoj turizma, uz tradicionalne kulturne manifestacije, već ima sve preduslove da postane značajan turistički centar sjevera Crne Gore."

"U tom cilju, neophodna je adekvatna valorizacija pomenutih resursa, kako bismo omogućili razvoj zdravstvenog i sportskog turizma, za šta postoje sve pretpostavke", dodala je Đurović.

"Da bi stanovnici opštine Plav imali prosperitetnu budućnost i razlog da ostanu u svom gradu, potrebno je odnositi se domaćinski prema značajnim prirodnim resursima koje posjeduje, jer jedino racionalno i svrsishodno upravljanje potencijalima plavske opštine može dovesti do ekonomsko-socijalnog napretka”, zaključila je predsjednica Skupštine Crne Gore.

Bonus video: