Odbranjena prva doktorska disertacija o stvaralaštvu Mirka Kovača na Filološkom fakultetu u Nikšiću

"Autorka ističe da se nada da će njen rad podstaći veće naučno interesovanje za obimno i bogato stvaralaštvo Mirka Kovača, jednog od velikana književne misli", navodi se u saopštenju Filološkog fakulteta

6278 pregleda 104 reakcija 6 komentar(a)
Sa odbrane doktorske disertacije, Foto: Privatna arhiva
Sa odbrane doktorske disertacije, Foto: Privatna arhiva

Na Filološkom fakultetu u Nikšiću odbranjena je prva doktorska disertacija o stvaralaštvu Mirka Kovača. Disertaciju, pod nazivom „Groteska kao stilski postupak u romanima Mirka Kovača“ , odbranila je Tamara Pejović Labudović.

"Disertacija je proizvod dugogodišnjeg istraživačkog rada i visoko je ocijenjena, kako od šire stručne javnosti, tako i od članova komisije koju su činili prof. dr Vesna Vukićević Janković, prof. dr Ljiljana Pajović Dujović i prof. emeritus dr Sava Damjanov. Autorka ističe da se nada da će njen rad podstaći veće naučno interesovanje za obimno i bogato stvaralaštvo Mirka Kovača, jednog od velikana književne misli", navodi se u saopštenju Filološkog fakulteta.

Sa odbrane doktorske disertacije
Sa odbrane doktorske disertacijefoto: Privatna arhiva

Podsjećaju da je Kovač međunarodno priznati, nagrađivani i od kritike hvaljeni pisac, čija djela još uvijek čekaju na studiozne analize.

Odbrani je pristustvovao i Milorad Kovač, brat Mirka Kovača.

Bonus video: