Milatović: Revitalizovati i turistički iskoristiti prirodne potencijale Plava

Predsjednik čestitao Dan opštine, poručivši da je Plav "primjer onoga što je trajna vrijednost Crne Gore" - multietnički i multikonfesionalni sklad, prostor na kojem se srijeću različite kulture, vjere i nacije...

2073 pregleda 32 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Jakov Milatović čestitao je Dan opštine građanima Plava, predsjedniku opštine Nihadu Canoviću, predsjedniku Skupštine opštine Alenu Baliću i odbornicima u lokalnom parlamentu.

„Obilježavanje Dana opštine Plav predstavlja priliku da još jednom iskažemo posvećenost da zajednički gradimo evropski Plav i evropsku Crnu Goru. Odlučni smo da radimo na stvaranju uslova za bolji život građana Plava i cijelog sjevera Crne Gore jer nema razvijene Crne Gore bez ekonomski jakog i razvijenog sjevera. Nastavićemo da radimo na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

"Da bismo u tome uspjeli moramo još aktivnije raditi na unapređenju putne, komunalne i druge infrastrukture. Potrebno je revitalizovati i turistički iskoristiti izuzetne prirodne potencijale Plava, poput Plavskog jezera, prirodnih ljepota Visitora i Nacionalnog parka Prokletija.

"Plav je više od prirode koja ga krasi. Ovaj grad je primjer onoga što je trajna vrijednost Crne Gore - multietnički i multikonfesionalni sklad, prostor na kojem se srijeću različite kulture, vjere i nacije, prepoznatljiv po gostoprimstvu vrijednih domaćina i komšijskoj slozi. U to ime, poštovani predsjednici, poštovane građanke i građani Plava, još jednom vam čestitam Dan opštine“, piše u čestitki Milatovića.

Bonus video: