Adžić: Crna Gora jača veze i saradnju sa iseljenicima

Ministar razgovarao sa predstavnicima Udruženja Burhanije za kulturu, pomoć i solidarnost sa crnogorskim migrantima iz Turske

1583 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Crna Gora je opredijeljena da jača veze i saradnju sa iseljenicima, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u razgovoru sa predstavnicima Udruženja Burhanije za kulturu, pomoć i solidarnost sa crnogorskim migrantima iz Turske.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je primio u posjetu predstavnike tog udruženja, koji ove godine pohađaju ljetnju školu jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“.

Iz tog resora su ukazali da se ljetnja škola tradicionalno već 15 godina organizuje od 20. do 30. jula u odmaralištu „Lovćen-Bečići“ na Ivanovim koritima, u organizaciji Uprave za dijasporu i Zavoda za školstvo Crne Gore.

Kako su dodali, škola je prilika da djeca crnogorskih iseljenika kroz boravak, radionice u prirodi i razgledanja kulturno-istorijske baštine upoznaju ljepotu i vrijednosti Crne Gore i njenih stanovnika.

“Adžić je istakao da je Crna Gora opredijeljena da jača veze i saradnju sa iseljenicima i izrazio zadovoljstvo što je ovaj susret organizovan sa djecom koja će biti nosioci promjena u društvu”, kaže se u saopštenju.

adžić ump
foto: MUP

Kako se dodaje, poželio im je prijatan boravak u Crnoj Gori, uz očekivanje da će i u narednom periodu posjećivati svoju postojbinu.

Adžić je, navodi se, istakao važnost susreta kao pokazatelja dobrih partnerskih odnosa sa Turskom.

“Crna Gora svoju politiku saradnje sa iseljenicima gradi na čvrstim institucionalnim osnovama i na zakonom utemeljenim obavezama, a pored Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, MUP pruža svu potrebnu podršku i pomoć u dijelu svojih nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: