Milatović čestitao Dan opštine Šavnik: Stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta predstoji ekonomski i socijalni napredak

"Veliki je istorijski značaj 22. jula 1941. godine kada su hrabri Drobnjaci oslobodili Šavnik u antifašističkoj borbi za slobodu kao najuzvišeniju vrijednost i zato danas 82 godine od opštenarodnog ustanka i borbe za oslobođenje naše zemlje, sa ponosom čestitam 22. jul – Dan opštine Šavnik"

4703 pregleda 7 komentar(a)
Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milatović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Dan opštine građanima Šavnika, predsjedniku opštine Jugoslavu Jakiću, predsjednici Skupštine opštine Nadeždi Kotlici, i odbornicima u lokalnom parlamentu, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Veliki je istorijski značaj 22. jula 1941. godine kada su hrabri Drobnjaci oslobodili Šavnik u antifašističkoj borbi za slobodu kao najuzvišeniju vrijednost i zato danas 82 godine od opštenarodnog ustanka i borbe za oslobođenje naše zemlje, sa ponosom čestitam 22. jul – Dan opštine Šavnik", rekao je Milatović.

On je istakao da je Šavnik po broju stanovnika možda mala opština, ali da je mjesto velikog potencijala, te da sa okolnim planinama, tri rijeke i kanjonima, bogatim biodiverzitetom i netaknutom prirodom, ima ogroman turistički potencijal.

Milatović je poručio da su zdrava životna sredina, domaći i organski poljoprivredni proizvodi, čista voda, ljubazni i plemeniti domaćini, pogodan investicioni prostor za značajan razvoj etno, avanturističkog i zdravstvenog turizma.

"Vjerujem da stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta, ekološkim i održivim investicijama, ulaganjem u obrazovanje, jačanjem sela i poljoprivredne proizvodnje, ulaganjem u putnu i vodovodnu infrastrukturu, i razvojem i diversifikacijom turističke ponude, opštini Šavnik predstoji ekonomski i socijalni napredak, čime bi se otvorila nova radna mjesta, spriječio odlazak mladih ljudi i omogućilo zapošljavanje lokalnog stanovništva. Upravo je to naš konačni cilj – da doprinesemo podizanju standarda i kvaliteta života stanovništva u našoj zemlji", kazao je Milatović.

"Zajednički, vizijom, znanjem i radom, naša generacija dužna je da ostavi našim potomcima bolje društvo - društvo jednakih šansi za sve i društvo mira i blagostanja. U to ime, ovim putem vam još jednom čestitam Dan opštine Šavnik”, zaključio je on.

Bonus video: