Bez elementarnih uslova za putovanje u špicu ljetnje sezone, bez kočnica prevozili putnike od Virpazara do stanice Zeta

Neposredno nakon Virpazara otkazale su kočnice na lokomotivi i u takvim nebezbjednim uslovima voz je prevezeno do željeznicke stanicice Zeta

25433 pregleda 274 reakcija 42 komentar(a)
Foto: Marija Mirjačić
Foto: Marija Mirjačić

Upotreba neispravnih vozova i lokomitva, neklimatizovanih vozova, nepostojanje elementarnih uslova za normalno putovanje putnika svakodnevna su pojava u špicu ljetnje sezone, a i van nje, koju priređuje Željeznički prevoz Crne Gore.

Tako je danas u 15:30 minuta Željeznički prevoz pustio u saobraćaj na relaciji Bar - Bijelo Polje voz koji je sastavljen od nekoliko kola koja je vukla lokomotiva.

voz Bar - Bijelo Polje
foto: Marija Mirjačić

Osim što nije obezbijeđena klima u ovom vozu, dio voznih kola nema ni prozore koji se mogu otvoriti.

Neposredno nakon Virpazara otkazale su kočnice na lokomotivi i u takvim nebezbjednim uslovima voz je prevezeno do željeznicke stanice Zeta.

voz Bar - Bijelo Polje
foto: Marija Mirjačić

U vozu se nalazi veliki broj putnika i porodica sa malom djecom kojima je obećano da će se obezbijediti uslovi za nastavak putovanja do 18 časova.

voz Bar - Bijelo Polje
foto: Marija Mirjačić

O stanju u crnogorskoj željeznici govore i fotografije koje su dospjele na društvene mreže i gdje u toaletu jednog od najmodernijih elektromotornih vozova prilijepljen bidon sa vodom kako bi putnici mogli da operu ruke.

novi voz voda
foto: Facebook/Vozom kroz Crnu Goru

Druga državna firma "Montekargo" nedavno se u javnosti pojavila "uspješnim" remontovanjem starih lokomotiva koje su poreske obveznike koštale u milionskom iznosu.

Bonus video: