Propust bi mogao da ima teške posljedice za Aerodrome

Iz Aerodroma su kazali da će biti sprovedena detaljna anliza uzroka, te da će preuzeti korektivne mjere u cilju ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta

24037 pregleda 48 reakcija 46 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Agencija za civilno vazduhoplovstvo danas je izrekla prekršajni nalog od 150 eura službeniku kontradiverzione kontrole putnika Aerodroma Podgorica - nakon što se na letu Air Serbia iz Podgorice jedna ženska osoba ukrcala sa dvije plinske boce srednje veličine, potvrđeno je Vijestima.

Iz Aerodroma Crne Gore su kazali da je u pitanju ljudski faktor, ali da tačan uzrok još nije utvrđen.

Dodali su da će biti sprovedena detaljna anliza uzroka, te da će preuzeti korektivne mjere u cilju ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta.

"Agencija za civilno vazduhoplovstvo je, kao nadzorni organ, a shodno Zakonu o vazdušnom saobraćaju, izrekla prekršajni nalog u iznosu od 150 eura postupajućem službeniku na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga Aerodroma Podgorica", kazali su iz Aerodroma.

"Vijestima" su stručnjaci iz oblasti avijacije objasnili da je propust mogao imati fatalne posljedice na letu i da bi mogao da košta Aerodrome Crne Gore čak i gubljenja sertifikata.

Iz Aerodroma nisu potvrdii takve navode.

Kapetan aviona Air Serbia na tom letu je odmah obavijestio policiju, koja je plinske boce oduzela i odstranila iz aviona, a kompanija iz Srbije je podnijela prijavu protiv Aerodroma Podgorica, jer se radi o kršenju Zakona o bezbjednosti avio saobraćaja.

Bonus video: