BORimo se za naše šume: Zajedno u akciji za 100.000 stabala

Mondelēz International i Nelt Grupa vas pozivaju da se priružite velikoj kampanji pošumljavanja u Crnoj Gori

44118 pregleda 25 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Da li znate da je više od 50 odsto teritorije Crne Gore pokriveno šumama? Prema podacima Evropske agencije za zaštitu životne sredine, peti najzeleniji grad prošle godine je bila upravo Podgorica. Zeleno bogatstvo Podgorice, ali i cijele Crne Gore je potrebno sačuvati ali i dodatno obogatiti.

Ove ljetnje sezone, Mondelēz International i Nelt Grupa, započinju veliku kampanju pošumljavanja sa ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja šumskog bogatstva Crne Gore. Kupovinom Milka proizvoda u vrijednosti 5 eura do kraja avgusta, potrošači doprinose akciji sadnje jedne nove sadnice crnog bora na teritoriji Crne Gore, čiji početak je planiran u drugoj polovini godine.

Kampanja ima za cilj ne samo da revitalizuje i obnovi šumske predjele, već i da pruži dugoročni pozitivan uticaj na okolinu i biodiverzitet.

Važan cilj u okviru održivog poslovanja naše kompanije je da doprinesemo da planeta i ljudi napreduju zajedno, a pozitivne promjene koje želimo da napravimo u lokalnoj sredini odnose se i na zaštitu životne sredine. Akcija koju smo pokrenuli sa našim distributerom u Crnoj Gori, pokazuje našu opredijeljenost da ostvarimo najveći uticaj upravo u onim oblastima koje su društvu najpotrebnije, i time lokalnu zajednicu sačuvamo za ljepše, zelenije i zdravije sjutra generacijama koje dolaze. Nadam se da ćemo ovog ljeta motivisati i podstaći što veći broj građana da nam se priključe i da, zajednički, doprinesemo ostvarenju našeg cilja i zaštiti šumskog bogatsva ove zemlje“, kazala je Marina Hadrović, generalna direktorica kompanije Mondelēz International za Adria region i Bugarsku podsjećajući na prethodno uspješne organizovane akcije usmjerene na zaštitu životne sredine i doprinos lokalnoj zajednici koje je ova kompanija organizovala u Srbiji i Hrvatskoj.

Kampanja pošumljavanja predstavlja jedinstvenu priliku da svi, zajedno, budemo dio promjene prema očuvanju prirodnog nasljeđa Crne Gore. Ujedno, ova akcija je još jedan primjer ne samo snage partnerstva dvije kompanije, već i kako se zajedničkim inicijativama pokazuje briga o lokalnoj zajednici na djelu.

Biti pouzdan i stabilan oslonac zajednicama u kojima posluje je na vrhu liste priroriteta Nelt Grupe. Dvije decenije koliko posluje u Crnoj Gori kroz kompanije Neregelia, Montenomaks i D Way, Grupa je kroz različite aktivnosti pokazala namjeru da i u Crnoj Gori bude prepoznata kao partner od povjerenja. To je slučaj i ovoga puta, gdje kroz veliku kampanju sa Mondelēz International i partnerima želimo da doprinesemo očuvanju jedinstvenog ekosistema kakav postoji u Crnoj Gori i njegovom oplemenjivanju. Vjerujem da će ovo biti uspješna kampanja, te da ćemo u novembru, zahvaljujući doprinosu građana, zasaditi 100.000 sadnica bora koje će krasiti naše šume stotinama godina“, istakla je Ljilja Pižurica, izvršna direktorica Nelt Grupe za Crnu Goru i Albaniju.

Pridružite se akciji pošumljavanja i budite dio zelene priče za ljepšu budućnost! Svaki doprinos čini razliku, a zajedno možemo napraviti ogroman korak.

Čak 100.000 razloga je da se zajedno BORimo za naše šume. Zato, ovog ljeta do kraja avgusta birajte neki od Milka proizvoda (čokolade, biskviti, praline), učestvujte u akciji pošumljavanja i dajte svoj doprinos prirodi.