Zečević: Svih 45 novih autobusa u Podgorici u pogonu od septembra

Postoji ideja da za kompletne potrebe grada taj broj ide i do 80, rekao je v.d. direktor "Puteva"

14982 pregleda 251 reakcija 25 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Vršilac dužnosti izvršnog direktora podgoričkog gradskog preduzeća "Putevi" Radoš Zečević najavio je da će, za potrebe javnog gradskog prevoza putnika, od 1. septembra u pogonu biti svih 45 autobusa koje je kupila prethodna gradska administracija.

Postoji ideja, kako je rekao u Bojama jutra, da za kompletne potrebe grada taj broj ide i do 80, kao i da prevoz na novim linijama nekoliko sedmica bude besplatan, da bi se građani navikli.

"Postoji sijaset predloga za nove linije, tradicionalne će i dalje postojati. Odredićemo najoptimalniji broj linija koje ovaj broj autobusa može da pokrije", naveo je on.

Kazao je i da su od privatnika preuzeli nekoliko linija, poput onih za Kuče, Verušu...

Zečević je naveo da je juče završen konkurs gdje su tražili 45 vozača, da se javilo oko 40 njih, a da 35 vozača ispunjava kriterijume. "Konkurs je trajao samo tri dana, raspisaćemo novi koji će trajati sedam dana, očekujem dovoljan broj izvršilaca", dodaje.

Zečević je rekao da je potrebno još mjesec da se kompletiraju čitači karata u "19 autobusa koji će ići vjerovatno gratis". "Tender je za čitače karata raspisan, računamo da sada neće biti problema da ih nabavimo", zaključio je.

"Putevi" dobro opremljeni, neophodan kamenolom

"Putevi", kako je rekao v.d. direktor, "vrlo solidno posluju".

Neizmirene obaveze iznose oko 315.000 eura, ali će se, kako je kazao, to izmiriti za nedjelju dana.

"To su tekuće obaveze nabavke materijala za poslove koje smo odradili ili koji su u toku, ali to je cifra koja će se u nedjelju dana izmiriti. Imamo mali zastoj trenutno, nije izabran sekretar Sekretarijata za saobraćaj, oni potpisuju naše naloge kad završimo poslova, pa su recimo obaveze Glavnog grada prema 'Putevima' su oko 850.000 eura, tu je naravno tih 315.000, prema našim nabavljačima. Biće sve izmireno na vrijeme, koliko imam informaciju, novi sekretar će biti izabran u ovih par dana", pojasnio je.

Zečević je kazao da su "Putevi" dobro opremljeni. "Oprema je u dobrom stanju, relativno nova... Preduzeće je zdravo i može ispuniti sve zadatke koje gradska uprava postavi".

Istakao je da je neophodno da se "Putevima" obezbijedi kamenolom, kako bi mogli da proizvode kameni agregat, koji su do sada kupovali od privatnika.

Bonus video: