Za Dom u Bijeloj 7.500 eura: Novac sa "Trofeja Podgorica" ide za rekonstrukciju sportskog igrališta

"Veliko je zadovoljstvo što je jedna respektabilna institucija kao što je Sekretarijat za kulturu i sport sa organizatorima turnira Trofej Podgorice na ovaj način reagovao i donirao nam značajnu svotu novca", poručili su iz NVU Nacionalni osmijeh Crne Gore

4809 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa "Trofeja Podgorice", Foto: Trofej Podgorice/Facebook
Detalj sa "Trofeja Podgorice", Foto: Trofej Podgorice/Facebook

Kompletan iznos od kotizacija učesnika turnira u malom fudbalu "Trofej Podgorice" - ukupno 7.500 eura - biće usmjeren Nevladinom udruženju "Nacionalni osmijeh Crne Gore" za renoviranje sportskog igrališta u dvorištu Dječijeg doma "Mladost" u Bijeloj.

Kako se navodi u saopštenju iz Glavnog grada to je odluka Sekretarijat za kulturu i sport.

Dodaju da su sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Ana Medigović i direktorica NVU "Nacionalni osmijeh Crne Gore" Milica Knežević potpisale Memorandum o saradnji, pri kojem će Sekretarijat biti partner u projektu pod nazivom "Njihov osmijeh vrijedi više".

"Lijepo je biti dio jednog ovakvog projekta. Drago mi je što su kolege iz sportskog odsjeka prepoznale način i rad našeg partnera i što će novac kroz ovu akciju biti doniran u humanitarne svrhe, onima kojima je najpotrebniji", istakla je Medigović.

Dom Mladost u Bijeloj
foto: PG Biro

Iz Glavnog grada dodaju i da su sastanku prisustvovali pomoćnik sekretarke Miloš Antić i Snežana Ivanović, idejni tvorac projekta "Njihov osmijeh vrijedi više", koji će u aprilu proslaviti dvije decenije rada.

"Veliko je zadovoljstvo što je jedna respektabilna institucija kao što je Sekretarijat za kulturu i sport sa organizatorima turnira Trofej Podgorice na ovaj način reagovao i donirao nam značajnu svotu novca. Uvjereni smo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da do aprila, kada tradicionalno organizujemo posjetu i podjelu poklona štićenicima Doma u Bijeloj, renoviramo i njihov teren, što bi bila velika stvar za djecu", poručili su iz NVU Nacionalni osmijeh Crne Gore.

Bonus video: