Radovi na izgradnji novih objekata u kompleksu UIKS-a idu planiranom dinamikom

Ministar pravde sa saradnicima obišao gradilište

2984 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo pravde
Foto: Ministarstvo pravde

Radovi na izgradnji četiri nova objekta u kompleksu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija - Specijalne zdravstvene ustanove, Prijavnice, Multifunkicionalnog objekta i Zatvora otvorenog tipa, odvijaju se planiranom dinamikom.

To je saopšteno je iz Ministarstva pravde, nakon što je resorni ministar Marko Kovač, sa saradnicima, danas obišao to gradilište.

Kamen temeljac postavljen je 7. marta, čime je ozvaničen početak radova.

"Menadžment Uprave za izvršenje krivičnih sankcija je ovom prilikom upoznao Ministra pravde o otpočinjanju radova ugradnje solarnih panela na postojećim objektima u Upravi, čime će se unaprijediti ekonomska i ekološka održivost objekata. Takođe, na osnovu ranije zaključenog Memoranduma o saradnji, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i Opština Danilovgrad su potpisale Odluku o izradi mobilijara za parkove navedene Opštine. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija će radno angažovati zatvorenike za izradu mobilijara, što predstavlja značajan korak u pravcu razvijanja individualnog osjećaja odgovornosti i podstiče reintegraciju lica na izdržavanju kazne u društvo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: