Princ Nikola Petrović sa načelnikom GŠ: Razgovarali o mogućnosti da VCG podrži projekat izrade ekološkog vozila

"Projekat ima za cilj stvaranje inovativne platforme koja će unaprijediti sistem upravljanja i odlaganja otpada u Crnoj Gori. On predviđa rekonstrukciju postojećih i ugradnju dodatnih elemenata za električni pogon u vozila koja bi se koristila za upravljanje i odlaganje otpadom"

6951 pregleda 10 komentar(a)
Princ Nikola Petrović Njegoš i načelnik Generaštaba Vojske Crne Gore, Zoran Lazarević, Foto: Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane
Princ Nikola Petrović Njegoš i načelnik Generaštaba Vojske Crne Gore, Zoran Lazarević, Foto: Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane

Načelnik Generaštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Zoran Lazarević sastao se sa princem Nikolom Petrovićem Njegošem, predsjednikom Fondacije Petrović Njegoš, kako bi razmotrili mogućnosti VCG da podrži projekat Fondacije za izradu ekološkog vozila za upravljanje i odlaganje otpadom, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Crne Gore.

"Projekat ima za cilj stvaranje inovativne platforme koja će unaprijediti sistem upravljanja i odlaganja otpada u Crnoj Gori. On predviđa rekonstrukciju postojećih i ugradnju dodatnih elemenata za električni pogon u vozila koja bi se koristila za upravljanje i odlaganje otpadom", piše u saopštenju.

Iz Biroa za odnose sa javnošću su kazali da su sagovornici razgovarali o mogućnostima da vozila Vojske Crne Gore budu upotrijebljena u projektu, te da su načelnik Generalštaba i princ Nikola istakli važnost zaštite životne sredine i održivog razvoja i prepoznali ulogu i značaj Vojske Crne Gore u podršci inicijativama iz ove oblasti.

"General Lazarević je takođe prenio princu Nikoli punu podršku koordinatora radom Ministarstva odbrane, ministra unutrašnjih poslova, Filipa Adžića saradnji sa Fondacijom", navodi se u saopštenju.

Princ Nikola je izrazio zahvalnost na otvorenom razgovoru i spremnosti VCG da razmotri mogućnosti za realizaciju buduće saradnje.

On je naglasio da je ekološki izazov globalna tema koja zahtijeva zajedničko djelovanje i partnerstva na svim nivoima, te da je cilj Fondacije da riješi problem odlaganja otpada i emisije gasova motora sa unutrašnjim sagorijevanjem u našoj zemlji.

Izrazio je uvjerenje da će saradnja sa Vojskom Crne Gore ojačati tu inicijativu i doprinijeti zaštiti životne sredine za buduće generacije.

"Vojska Crne Gore će u narednom periodu detaljno analizirati mogućnosti za podršku projektu za izradu ekološkog vozila, ali i druge kapacitete koji bi mogli biti od koristi ekološkim projektima Fondacije Petrović Njegoš", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: