PES: Podgoričani da imaju javni servis, a ne propagandno glasilo

"Za kratko vrijeme, Gradska televizija je postala lokalni emiter sa apsolutno najviše upozorenja upućenih od strane AEM-a zbog svog neprofesionalnog i neprimjerenog rada", ističu iz podgoričkog odbora Pokreta Evropa sad

3940 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Inicijativa lokalnog parlamenta da se Gradska televizija u Podgorici "upristoji" i da se uvedu novi standardi u radu koji će garantovati njenu nezavisnost i depolitizaciju, dobra je i neophodna, poručili su iz odbora Pokreta Evropa sad u glavnom gradu.

"Za kratko vrijeme, Gradska televizija je postala lokalni emiter sa apsolutno najviše upozorenja upućenih od strane Agencije za elektronske medije zbog svog neprofesionalnog i neprimjerenog rada, među kojima su i upozorenja koja se odnose na kršenje ljudskih prava i izazivanje i produbljivanje podjela u društvu", navode iz podgoričkog odbora PES-a.

Interes je svih građana Podgorice, ističu, da imaju javni servis koji će ih informisati o najznačajnijim dešavanjima u gradu i aktuelnim gradskim temama, a ne "propagandno glasilo koje se dominantno bavi pitanjima identiteta, nacionalnosti i crkve".

"Osim toga, Gradska TV nema zaokruženu uređivačku i upravljačku strukturu, što znači da lica koja po sistematizaciji nisu zaposlena u ovom mediju, bez ikakve odgovornosti neformalno upravljaju Gradskom televizijom, što je nedopustivo za lokalnog javnog emitera koji se finansira iz budžeta. Izražavamo punu podršku odbornicima, koji su uz najšire konsultacije uspjeli da pronađu rješenje za unapređenje rada ovog medija, pokazujući dobru namjeru, uvažavanje principa struke i visok stepen tolerancije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: