Sve optužbe su bez osnova

“Montenegro Cruising nema apsolutno nikakve veze sa postavljanjem, u tekstu navedenog, štanda na pristaništu”
138 pregleda 2 komentar(a)
Riva Pine, Foto: Siniša Luković
Riva Pine, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.08.2017. 18:38h

Kompanija Montenegro Cruising d.o.o. Budva i preduzetnik za vršenje javnog prevoza putnika na moru Nenad Vujičić ispravkom su reagovali na navode novinara “Vijesti” Siniše Lukovića, objavljene 22. avgusta pod naslovom “Dozvolu Morskog dobra niste dobili”.

“Vijesti” ispravku objavljuju integralno:

“U pomenutom tekstu optužili ste neosnovano firmu Montenegro Cruising za sljedeće:

1. Za samostalno postavljanje štanda na pristaništu Pine.

1. Ispravka - Firma Montenegro Cruising nema apsolutno nikakve veze sa postavljanjem, u tekstu navedenog, štanda na pristaništu Pine i neistina je iznesena u spornom tekstu da je Montenegro Cruising samovoljno postavio pomenuti štand na pristaništu Pine.

2. Da brodovi Vesna V i Vesna VII na volšeban način predstavljaju osnovu flote Montenegro Cruisinga.

2. lspravka - Montenegro cruising ne posjeduje u svom vlasništvu nijedan plovni objekat pa prema tome ni navedene brodove.

3. Da je Montenegro Cruising povlašćeni položaj u Tivtu dobio zahvaljujući privatnim dobrim vezama i stomatološkoj kolegijalnosti g. Božidara Vujičića i gradonačelnice Tivta dr Snežane Matijević.

3. Ispravka - Vezano za pristanište Pine Montenegro Cruising nema nikakav poslovni odnos sa predstavnicima lokalne samouprave u Tivtu pa prema tome ni povlašćeni položaj u Tivtu. Tvrdnja da takav odnos firma ima zahvaljujući privatnim dobrim vezama sa uvaženom gradonačelnicom Tivta govori o elementarnoj neupućenosti gospodina Lukovića o poslovanju firme Montenegro Cruising i njegovoj namjeri da nanese štetu Montenegro Cruisingu bez spremnosti da se javno izvini za iznesene neistine koje ovom ispravkom ispravljamo.

Kao dokaz da firma Montenegro Cruising u svom vlasništvu ne posjeduje pomenute brodove dostavljamo vam izjavu izvršnog direktora firme Suzane Vujičić.

U pomenutom tekstu optužili ste neosnovano firmu: Preduzetnik za vršenje javnog prevoza putnika na moru Nenad Vujičić za sljedeće:

1. Da se na štandu prodaju karte.

1. Ispravka - Karte se pored reklamne table ne prodaju već isključivo na brodu uz izdavanje fiskalnih računa. Svoju tvrdnju gospodin Luković će morati da dokaže na sudu, po privatnoj tužbi.

2. Da su brodovi Vesna V i Vesna VII na volšeban način kupljeni i rekonstruisani.

2. Ispravka - Brodovi Vesna V i Vesna VII su kupljeni, rekonstruisani i registrovani za prevoz putnika u skladu sa svom propisanom zakonskom regulativom države Crne Gore.

3. Da su rješenja za prevoz putnika za brodove Vesna V i Vesna VII izdata nelegalno i u skladu sa članom 46 Zakona o turizmu.

3. Ispravka - Rješenja za prevoz putnika brodovima Vesna V i Vesna II izdata su legalno od strane nadležnog organa i na osnovu člana 60 stav 2 Zakona o turizmu Crne Gore.

Kao dokaz dostavljamo vam kopije rješenja za rad, rješenja Privrednog suda o upisu brodova, kopije upisnih listova i svjedočnstva o sposobnosti brodova za plovidbu”.

Bonus video: