Nikšić: Oboreno stablo i dalje na trotoaru, opasnost za učesnike u saobraćaju

"Ovo je prosto nevjerovatno. Obratili smo se Komunalnom preduzeću i Komunalnoj policiji, ali ništa", rekao je jedan od mještana

8849 pregleda 21 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Često stranci kada dođu u Crnu Goru kažu da im je najdraža riječ koju su naučili – polako.

Izgleda da je ta riječ omiljena i nadležnim službama u Nikšiću jer ni deset dana nakon što je nevrijeme pogodilo nikšićku opštinu, stablo koje je oboreno u blizini Vukovog mosta i dalje stoji na trotoaru i predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju, kako za pješake koji se kreću Hercegovačkom ulicu, tako i za vozače koji saobraćaju magistralom Nikšić-Vilusi-Risan.

Stablo Nikšić
foto: Svetlana Mandić

"Desetak oborenih stabala i otvorenih krovova u Kočanima, Kličevu, na Vukovom mostu, u ulicama Peta proleterska i Njegoševa, samo su dio sinošnjih intervencija koje smo u saradnji sa građanima uspješno sanirali", kazao je 19. jula komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja, Slavko Tadić. Njihov posao je bio da obezbjede saobraćaj, što su odmah i uradili.

"Prošlo je deset dana, a oboreno drvo je i dalje tu. Ovo je prosto nevjerovatno. Obratili smo se Komunalnom preduzeću i Komunalnoj policiji, ali ništa. Do kada će drvo i odsječene grane stajati na trotoaru, do kada će pješaci i vozači morati da budu posebno oprezni, ko to zna. Možda do novog nevremena, ili...“, rekao je jedan od mještana.

Stablo Nikšić
foto: Svetlana Mandić

Kako je "Vijestima" kazao direktor Komunalnog preduzeća, Mileta Milatović, kako se stablo koje je oboreno nalazi u krugu kasarne, a to nije iz njihovih programskih aktivnosti, čekaju da dobiju nalog iz opštinskog Sekretijata za komunalne poslove i saobraćaj i da oboreno stablo uklone.

Vidak Krtolica, sekretar tog Sekretarijata, kazao je "Vijestima" da nije upoznat da se kod Vukovog mosta na trotoaru danima nalazi oboreno stablo.

"Sa tom informacijom sam od Vas upoznat i odmah ću dati nalog da se stablo i granje uklone sa trotoara", kazao je Krtolica.

Bonus video: