Ulcinj: Parking u prvoj zoni ljeti drastično skuplji

Sjednica SO Ulcinj zakazana za ponedjeljak, pred odbornicima predlog Parking servisa o novom cjenovniku

4218 pregleda 4 komentar(a)
Jedno od parking mjesta u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Jedno od parking mjesta u Ulcinju, Foto: Samir Adrović

Cijena parkiranja u Ulcinju u prvoj, odnosno crvenoj zoni ubuduće će od 1. juna do 1.oktobra za početi sat iznositi 80, umjesto dosadašnjih 60 centi, a u drugoj, takozvanoj žutoj zoni 60, umjesto 40 centi, koliko je bilo do sada.

Od 1. oktobra do 1. juna na snazi će biti stari cjenovnik.

To se navodi u predlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku o donošenju cjenovnika korišćenja javnih parkirališta D.O.O. Parking Servis od 21. marta 2023. godine, koji će se pred odbornicima naći na sjednici SO, zakazanoj za ponedjeljak 31.jula.

Prema tom predlogu, pored ostalog, nova cijena dnevne karte za prvu zonu, tokom ljetnjih mjeseci koštaće osam, a u drugoj šest eura. Van tog perioda, karte će biti za po dva eura manje.

Takođe, za univerzalnu turističku kartu za prvu i drugu zonu, od 1. juna do 1. oktobra, sada će biti potrebno izdvojiti 35 eura mjesečno, a za ostalih osam mjeseci, 20 eura.

Osim toga, odbornici bi trebalo da raspravljaju o predlogu završnog računa Budžeta Opštine Ulcinj za 2022.godinu, o predlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku i izmjenama i dopunama Statuta javne ustanove Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju “Sirena” Ulcinj, predlogu odluke o davanju saglasnosti na Odluku o osnivanju mjesne zajednice “Pistula”, predlogu odluke o lokalnim administrativnim taksama, predlogu odluke o porezu na nepokretnost u Opštini Ulcinj, predlogu odluke o davanju saglasnosti na Plan rada Javnom preduzeću za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj za 2023. godinu, predlogu zaključka o usvajanju Izvještaja o radu Predsjednika opštine i organa lokalne uprave za 2022.godinu, predlogu zaključka o usvajanju Izvještaja o izvršenim radovima i preduzetim mjerama o prethodnoj lovnoj 2022/23 godini, broj 176 od 27. marta 2023. godine.

Takođe, pred odbornicima će se naći i predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o imenovanju izvršnog direktora D.O.O. Parking Servis Ulcinj.

Na dnevnom redu sjednice nema predloga odluke o osnivanju preduzeća koje će preuzeti upravljanje Solanom “Bajo Sekulić”. Prema saznanjima “Vijesti”, SO još uvijek nije dobila saglasnost na predlog od resornog ministarstva.

Bonus video: