Ulcinj: Stanje stabilno, vode ne fali

Uredno snabdijevanje u Ulcinju s lokalnih izvorišta i od Regionalnog vodovoda

2766 pregleda 126 reakcija 3 komentar(a)
Detalj s Velike plaže, Foto: Samir Adrović
Detalj s Velike plaže, Foto: Samir Adrović

Stanje s vodosnabdijevanjem u ulcinjskoj opštini za sada je stabilno, kako s lokalnih izvorišta, tako i s količinama koje Vodovod preuzima od Regionalnog vodovoda.

To je “Vijestima” potvrdio direktor tog ulcinjskog preduzeća Ajet Zaga.

Kazao je da količina vode koja se trenutno s lokalnih izvorišta upumpava u sistem vodosnabdijevanja iznosi 330 litara u sekundi - 220 s izvorišta Lisna Bori, 60 sa izvorišta u Klezni, 30 iz Gača, a po deset sa izvorišta u Midama i Salču.

Za seosko područje Vladimira s okolnim selima, naveo je, trenutno se pumpa 40 litara u sekundi, a istu količinu Vodovod sada preuzima i od Regionalnog vodovoda.

“U zimskom periodu s naših izvorišta upumpavamo u sistem vodosnabdijevanja oko 180 litara u sekundi. Zimi se preuzimanje od Regionlanog vodovoda svodi na 15 litara u sekundi”, kazao je Zaga.

Ulcinjsko preduzeće, naglasio je, Regionalnom vodovodu za pružene usluge ukupno duguje oko 30 hiljada eura.

“Dugovanja zarada prema zaposlenim nema, ali postoji obaveza za doprinose iz prethodnih godina”, kazao je Zaga.

Na ulcinjskoj rivijeri zvanično više od 40 hiljada turista, a turistički poslenici tvrde da je ta cifra veća za 25 do 30 odsto.

Zaga nije mogao da kaže koliko turista boravi u gradu na osnovu povećane potrošnje vode.

“Mi ne možemo dati tačnu procjenu oko boravka gostiju u gradu pošto ne snabdijevamo pojedina naselja poput Štoja, Kruča...”, kazao je Zaga.

Prema podacima iz Turističke organizacije u Ulcinju trenutno ljetuje više od 40 hiljada gostiju.

No, predsjednik Udruženja zakupaca ulcinjskih kupališta Prelja Škrelja siguran je da je taj broj veći za oko 25-30 odsto.

Bonus video: