Ulcinj: Medicinskog tehničara povrijedio pacijent tokom pružanja hitne pomoći

Medicinski tehničar zadobio otvorenu ranu na slijepoočnici i transportovan je u Opštu bolnicu Bar

31834 pregleda 53 reakcija 32 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ekipa jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju fizički je napadnuta sinoć oko tri sata iza ponoći, tokom pružanja hitne medicinske pomoći .

Kako je saopšteno iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, medicinski tehničar je tom prilikom povrijeđen i zadobio je otvorenu ranu na slijepoočnici.

"Transportovan je u Opštu bolnicu Bar i trenutno je na bolovanju", navodi se u saopštenju.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković apeluje na građane da poštuju ljekare i medicinske tehničare.

“Napadi na zaposlene Zavoda za hitnu medicinsku pomoć učestali su u posljednje vrijeme. Apelujemo na građane da na dostojanstven način dolaze u hitnu medicinsku pomoć i da razumiju da od zdravstvenih radnika ne mogu očekivati da rade pod pritiskom i prijetnjama, a da ne govorimo o nanošenju teških tjelesnih povreda. Zakon je jasan - počiniteljima prijeti kazna od tri do pet godina zatvora. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore stoji uz svoje zaposlene. Insistiramo da MUP i tužilaštvo pod hitno procesuiraju počinioce”, saopštio je Niković.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć ističu da njihovi zaposleni rade ozbiljan i odgovoran posao u cilju zaštite zdravlja građana i da je neprihvatljiva svaka vrsta napada na njih.

Bonus video: