Za projekat zamjene konvencionalnih svjetiljki ulične rasvjete novim led svjetiljkama 150.000 eura

Fond za zaštitu životne sredine raspisao konkurs

3299 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond) objavio je danas javni konkurs za dodjelu subvencija za realizaciju projekta energetske efikasnosti u javnoj rasvjeti “Zamjena konvencionalnih svjetiljki (sijalica) ulične rasvjete novim led svjetiljkama“.

Javni konkurs odnosi se na projekte rekonstrukcije ili adaptacije sistema javne ulične (saobraćajne) rasvjete lokalnih samouprava, čija realizacija je planirana u toku 2023. i 2024. godine, odnosno troškova koji će se realizovati od datuma objave javnog konkursa.

Implementacija projekta, ističe se u saopštenju, doprinijeće podsticanju primjena mjera energetske efikasnosti u javnoj rasvjeti, smanjenu potrošnje električne energije, smanjenju emisija ugljen-dioksida, odnosno pozitivnom uticaju na životnu sredinu.

Ukupan iznos za raspodjelu sredstava za ovaj javni konkurs je 150 hiljada eura.

Iznos subvencije po jednoj LED sijalici iznosi 50 eura, a maksimalan iznos koji korisnik može ostvariti shodno konkursu iznosi 25.000 eura, u koji iznos može biti uključen PDV.

Pravo na dodjelu sredstava Eko-fonda imaju lokalne samouprave ili preduzeća lokalnih samouprava koja su nadležna za poslove upravljanja i održavanja javne rasvjete.

Rok za podnošenje prijava je 60 kalendarskih dana od dana objavljivanja konkursa, odnosno do 15 sati u prostorijama Eko-fonda, zaključno sa 29. septembrom.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na internet stranici Eko-fonda.

Detalji o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu za učešće na javnom konkursu mogu se naći na sljedećem linku.

Bonus video: