Nikolić: Politički obračun sa Savjetom RTV Podgorica, vlast bi da instalira podobne

"Vlast koja ne poštuje ulogu kritičkih medija nije demokratska i ne ugleda se na EU, nego na države koje kažnjavaju novinare i guše slobodu izražavanja", kazao je poslanik DPS-a

6675 pregleda 41 reakcija 42 komentar(a)
Nikolić, Foto: Luka Zeković
Nikolić, Foto: Luka Zeković

Poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić ocijenio je da je na sceni politički obračun vlasti u glavnom gradu sa Savjetom RTV Podgorica koji.

"Uprkos tome što je sloboda medija jedan od ključnih uslova na putu ka EU, vlast u Podgorici nema namjeru da odustane od političkog obračuna sa Savjetom Gradske TV. U namjeri da ućutkaju svaku kritiku na svoj račun, skovali su plan da u mjesecu godišnjih odmora, Gradsku TV navodno oslobode političke kontrole, a u stvari da instaliraju svoje – politički podobno uredništvo", saopštio je Nikolić.

Vlast koja, kako je kazao, ne poštuje ulogu kritičkih medija, nije demokratska i ne ugleda se na EU, nego na države koje kažnjavaju novinare i guše slobodu izražavanja.

"Ukoliko politički subjekti koji su na vlasti u glavnom gradu istraju u svom naumu, biće direktno odgovorni za potencijalnu štetu koja će biti evidentirana u izvještajima EK o napretku Crne Gore, ali i u postupcima pred crnogorskim sudovima", zaključio je Nikolić.

Bonus video: