Žabljak: Opština dobila višenamjensko vozilo za uklanjanje mulja

Opština je vozilo ustupila na korišćenje Komunalnom preduzeću. Montažu uređaja na vozilu izvršila je slovenačka firma „Atrik“ koja je i ovlašćeni serviser. Njihov predstavnik Zvonko Moškorec juče je izvršio prezentaciju i obuku operatere iz Komunalnog preduzeća
95 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2017. 12:06h

Žabljak je dobio višenamjensko vozilo za uklanjanje nataloženog mulja iz postrojenja za prečišćavanje fekalnog otpada, pražnjenje septičkih jama i čišćenje kanalizacionog cjevovoda.

Radi se o investiciji vrijednoj 110.000 eura, realizovanoj u partnerstvu Centra za međunarodnu pomoć i saradnju republike Slovenije i Opštine Žabljak, pri čemu su ove institucije učestvovale sa po 50 posto sredstava.

Opština je vozilo ustupila na korišćenje Komunalnom preduzeću. Montažu uređaja na vozilu izvršila je slovenačka firma „Atrik“ koja je i ovlašćeni serviser. Njihov predstavnik Zvonko Moškorec juče je izvršio prezentaciju i obuku operatere iz Komunalnog preduzeća.

"U sklopu projekta je i 40 kanti za odlaganje suvog otpada a sve to će doprinijeti da naša sredina zaokruži cjelinu tretmana otpadnih materija jer je, u sklopu reciklažnog centra, završena sanacija deponije smeća i urađene kade za odlaganje mulja iz prečistača", kaže potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić i ističe da je Opština Žabljak, prva u Crnoj Gori, riješila pitanje tretmana čvrstog i tečnog otpada.

Partnerstvo Centra za međunarodnu pomoć i saradnu republike Slovenije i Crne Gore, kada je u pitanju Žabljak postaje tradicionalno. Započeto je izgradnjom sportske dvorane, potom prečistača otpadnih voda i reciklažnog centra. Nakon nabavke višenamjenskog vozila slijedi projekat rekonstrukcije vodovoda koji će, kako kaže potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić, početi za mjesec dana.

Galerija

Bonus video: