Dvije specijalne nagrade za crnogorske učenike na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi u Grčkoj

Učenici Lazar Mašanović i Feliks Koba osvojili su specijalne nagrade u Igri finansijske pismenosti

6204 pregleda 143 reakcija 2 komentar(a)
Crnogorski tim na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi, Foto: JU Centar za stručno obrazovanje
Crnogorski tim na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi, Foto: JU Centar za stručno obrazovanje

Pet učenika iz tri srednje stručne škole iz Crne Gore učestvovali su na šestoj Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi koje je održana na Volosu u Grčkoj.

Crnogorski tim predstavljali su učenici: Bogdan Savićević (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), Dimitrije Pavlović (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), Lazar Mašanović (JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar), Nikola Vukoslavčević (JU Srednja ekonomska škola Mirko Vešović, Podgorica) i Feliks Koba (JU Srednja Mješovita škola Danilo Kiš, Budva), koji su na II Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti Ekonomije, biznisa i finansija ostvarili najbolji rezultat i time stekli pravo učešća na ovogodišnjoj olimpijadi.

Oni su se takmičili u tri oblasti: test iz ekonomije, igra finansijske pismenosti i studija slučaja.

Učenici Lazar Mašanović i Feliks Koba osvojili su specijalne nagrade u Igri finansijske pismenosti.

Prvog dana učesnici su radili test iz oblasti Ekonomije, drugog su se takmičili u Igri finansijske pismenosti, a trećeg i četvrtog radili su na problemu i prezentovali rješenja iz studije slučaja.

Tokom svih dana organizovan je veliki broj predavanja, panel diskusija, kulturno veče i razmjena iskustava među učenicima i nastavnicima.

Pored učenika, u timu su bili i mentori, Ivana Perović, nastavnica iz JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara i Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija iz JU Centar za stručno obrazovanje.

Bonus video: