Osmi Srpski sabor održan u Krtolima

Potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić kazao je da je riječ o jednoj u nizu manifestacija koje odvijaju u gradu tokom sezone i čini turističku ponudu potpunijom

3025 pregleda 14 komentar(a)
Foto: CG news
Foto: CG news

Par hiljada ljudi, domaćih i turista koji odmaraju na Tivatskoj rivijeri, okupilo se sinoć u Radovićima na 8. po redu kulturno-zabavnoj manifestaciji "Srpski sabor" koju organizuju Mjesna zajednica i Sokolsko društvo Krtoli.

Potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić kazao je da je riječ o jednoj u nizu manifestacija koje odvijaju u gradu tokom sezone i čini turističku ponudu potpunijom.

“U Krtolima se sada već tradicionalno 2. avgusta na Sv. Iliju organizuje Srpski sabor i ove godine priredili smo dobar i sadržajan program uz zvučna imena sa muzičke scene. Svi su dobrodošli da uživaju u muzici i druženju”, kazao je Brinić.

Srpski sabor Krtoli
foto: CG news

On ističe da sabor okuplja sve dobronamjerne ljude i posjetioce pogotovo imajući u vidu da se održava u špicu turističke sezone.

Srpski sabor Krtoli
foto: CG news

“Sabor sada predstavlja sastavni dio turističke ponude i manifestacija je pod pokroviteljstvom Opštine Tivat. Moram reći da smo zadovoljni posjetom i u ovom kraju tivatske opštine i u prilog toj tezi idu i statistički podaci. Nastavićemo kao lokalna uprava da radimo na produžetku sezone i cilj nam je da ona traje od kraja aprila do oktobra.” -poručio je Brinić. Krtoljski paroh Marko Obradović je na samom otvaranju kazao da ovo jeste “Srpski sabor” ali da to ne znači da bilo koga drugoga isključuju iz sabora- naprotiv, svi su dobrodošli. “Mi ne možemo da imamo pravi, istinski sabor među sobom, a da tu nisu i pripadnici svih drugih vjera i nacija.”- poručio je Obradović.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Radiša Urošević sa orkestrom Biljane Pavković i Zorana Mićanović.

Bonus video: