Tužilaštvo ispituje navode oko nelegalne gradnje u Bistrici kod Bijelog Polja

Nakon što je opštinski sekretarijat podnio prijave protiv dvije osobe koje su zatečene na izgradnji nelegalnih objekata na rijeci Bistrici kod Bijelog Polja, oglasilo se Osnovno državno tužilaštvo, koje je zbog navodne uzurpacije državnog zemljišta i nelegalne gradnje formiralo predmet

6994 pregleda 5 komentar(a)
Nelegalna gradnja u Bistrici, Foto: Euromost
Nelegalna gradnja u Bistrici, Foto: Euromost

Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet zbog nelegalne gradnje na obali rijeke Bistrice.

Radi se o terenu u blizini starog mosta i poznatog izletišta Ušće na Bistrici.

Slučaj sa video snimcima građana prijavila je nevladina organizacija “Euromost”, navodeći da su radovi u nedjelju nastavljeni i nakon što su nadležne službe podnije određene prijave protiv prekršioca, kada je, kako tvrde u toj NVO na terenu primijećen i radnik preduzeća Komunalno Lim.

U prijavi navode da “pojedinci uzurpiraju državno zemljište, uništavaju obale rijeke, te da sve to jasno pokazuje da su pojedinci jači od države i državnih institucija, koji ništa ne rade da bi spriječili nezakonitosti”.

Postupajući po ranijoj prijavi “Euromosta” prošle sedmice iz Sekretarijata za inspekcijske poslove pri bjelopoljskoj lokalnoj upravi saopšteno je da je “vodoprivredni inspektor u mjestu Gubavač izvršio nadzor nad licima B.S. i Z.E. i u skladu sa propisima protiv istih nadležnom organu podnio odgovarajuće prijave”.

“Formiran je tim koji čine predstavnici više službi Opštine Bijelo Polje, koji će svakodnevno obilaziti teren oko rijeke Bistrice, što će ubuduće omogućiti blagovremeno i efikasno preduzimanje mjera”, naveli su iz tog sektretarijata.

U “Euromostu” ističu da su evidentirali i lica koja su zapošljena u Komunalnom preduzeću Lim kao vozači, o čemu su obavijestili direktora firme, jer se isti kamioni koristi i za poslove tog preduzeća.

“Sumnjamo da se materijal koji se dovodi uzima nezakonito sa gradske deponije, iako je zabranjena eksploatacija materijača sa te lokacije, jer nema ni potrebne dozvole”, tvrde u toj NVO, dodajući da traže da država pokaže da li je protiv uzurpacije svoje imovine.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Vijestima navode da je postupajući tužilac naložio službenicima OB Bijelo Polje prikupljanje obavještenja i drugih dokaza.

“Po dostavljanju prikupljenih podataka postupajući tužilac će se izjasniti da li u konkretnom slučaju postoji osnovanja sumnja da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, stoji u odgovoru ODT-a.

Bonus video: