Abazović čestitao Dan opštine Plužine: Lokalna samouprava u Vladi ima pouzdanog partnera

"Dozvolite da vam čestitam Dan opštine koji nas podsjeća na slobodarsku tradiciju, ali i stradanje koje Pivu nije zaobilazilo kroz istoriju, naročito u toku Drugog svjetskog rata. Sa dužnim poštovanjem i ponosom zbog svijetle prošlosti, Plužine otvaraju nove razvojne stranice."

4411 pregleda 5 komentar(a)
Abazović, Foto: gov.me/R.Koprivica
Abazović, Foto: gov.me/R.Koprivica

Predsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je 4. avgust, Dan opštine Plužine, predsjedniku Opštine Slobodanu Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Plužina, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

"Dozvolite da vam čestitam Dan opštine koji nas podsjeća na slobodarsku tradiciju, ali i stradanje koje Pivu nije zaobilazilo kroz istoriju, naročito u toku Drugog svjetskog rata. Sa dužnim poštovanjem i ponosom zbog svijetle prošlosti, Plužine otvaraju nove razvojne stranice. Koristim priliku da lokalnoj upravi odam priznanje na temeljnom i odlučnom zalaganju da na održiv način unaprijedi i aktuelizuje mnogobrojne opštinske resurse", navodi se u saopštenju.

Abazović je istakao da lokalna samouprava u Vladi Crne Gore ima pouzdanog partnera kada je u pitanju ulaganje u infrastrukturne projekte koji treba čvršće da uvežu kulturno-istorijski, turistički, agrarni i energetski potencijal.

"Navedeno smo dokazali ulaganjem koje je znatno veće od onog u protekle dvije decenije. Svojim prirodnim bogatstvima, kulturno-istorijskim sadržajima, površinom i strateški važnim položajem, Plužine zaslužuju izdašniju podršku", dodaje se.

On je još jednom čestitao opštinski praznik, "sa iskrenom željom da istrajete u namjeri da Plužine postanu nezaobilazna kulturna i turistička destinacija u nacionalnoj ponudi sjevera i ostanu snažan oslonac u njenoj energetskoj, poljoprivrednoj, drvnoj industriji i sveukupnom prosperitetu Crne Gore."

Bonus video: