Abazović čestitao Dan opštine Petnjica: Želimo značajnije valorizovati sjever i njegovo prirodno bogatstvo

"Uvjeren da će bolja dostupnost svih crnogorskih opština i veća iskorišćenost poljoprivrednog i energetskog potencijala uskoro dovesti do uravnoteženog razvoja sjeverne, sa centralnom i južnom regijom, te vam još jednom čestitam značajan praznik"

2336 pregleda 3 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je 4. avgust, Dan opštine Petnjica, predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Petnjice, napominjući da Petnjičani ove godine obilježavaju značajan jubilej - deset godina od njenog ponovnog konstituisanja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

"U protekloj deceniji, Petnjičanke i Petnjičani, sa organima lokalne vlasti, dokazali su da sami najbolje mogu da prepoznaju ciljeve, potrebe i put razvoja kojim treba da idu", navodi se u saopštenju.

Abazović je poručio da će Vlada "kao i do sada", biti iskren partner lokalnoj samoupravi i podržati je u strateškim i infrastrukturnim poduhvatima.

On je istakao da će nastaviti snažnije da ističe prednosti i bogatstvo bihorskog kraja, koje je, po njegovim riječima, raznoliko kako u prirodnoj i materijalnoj, tako i u duhovnoj, kulturno-istorijskoj dimenziji i značaju.

"Važno je izraziti zahvalnost i dijaspori, potomcima Bihoraca, koji su svojim trudom i nesebičnošću, mnogo puta do sada dokazali ljubav prema Petnjici i Crnoj Gori. Stoga, očekujem da ćemo još snažnije, zajednički, raditi za dobrobit Petnjice i cijele Crne Gore kako bi se značajnije valorizovala ponuda sjevera i njegovo sveukupno prirodno bogatstvo", piše u saopštenju.

"Uvjeren da će bolja dostupnost svih crnogorskih opština i veća iskorišćenost poljoprivrednog i energetskog potencijala uskoro dovesti do uravnoteženog razvoja sjeverne, sa centralnom i južnom regijom, te vam još jednom čestitam značajan praznik", zaključio je Abazović.

Bonus video: