Čestitke povodom Dana opštine Gusinje

"Siguran sam da će i brojna dijaspora, koja je uvijek bila podrška razvoju Gusinja, nastaviti da bude partner na putu izgradnje još boljeg i ljepšeg Gusinja", navodi se u čestitki Ibrahimovića

4624 pregleda 7 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ibrahimović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.08.2023. 11:08h

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, kazao je, u čestitki te partije povodom 5. avgusta – Dana opštine Gusinje, da je to mjesto bogate istorije i kulture, koje je u prošlosti, u izazovnim vremenima, pokazalo svoj snažan antifašistički karakter.

"Bogata istorija ovog kraja, koja se vezuje i za trgovačku moć Gusinja, kada je upravo ovo mjesto bilo raskrsnica karavanskog puta od Skoplja prema Dubrovniku, pokazuje da opština Gusinje ima istorijski i svaki drugi preduslov da bude prosperitetna", rekao je Ibrahimović.

"Predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Aneli Čekić i Bujaru Hasanđekaju, odbornicima u lokalnom parlamentu i svim građanima, uz najbolje želje za dalji uspješan rad", dodao je predsjednik Bošnjačke stranke.

On je kazao da valorizacijom brojnih turističkih potencijala, prije svega Ali-pašinih izvora, kao i izgradnjom još bolje infrastrukture, uz već poznate turističke centre u Grebajama i Vusanju, Gusinje može i treba, prema njegovim riječima, da postane jedan od centara turističke ponude sjevera Crne Gore.

"Siguran sam da će i brojna dijaspora, koja je uvijek bila podrška razvoju Gusinja, nastaviti da bude partner na putu izgradnje još boljeg i ljepšeg Gusinja", navodi se u čestitki Ibrahimovića.

Bečić: Prelijepi planinski pejzaži čine ovo mjesto idealnom destinacijom

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić kazao je, u čestitki povodom Dana opštine Gusinje, da prelijepi planinski pejzaži, tradicionalna kultura i gostoprimstvo građana čine ovo mjesto idealnom destinacijom za odmor i avanturu.

"U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjednici Opštine, Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine, Bujar Hasangjekaju, kao i svim građankama i građanima Gusinja, čestitam 5. avgust, Dan opštine Gusinje", rekao je Bečić, saopšteno je iz Demokrata.

Danas, dodao je Bečić, obilježavajući Dan opštine Gusinje, proslavljamo bogatu istoriju i prirodna blaga koja ova prelijepa opština pruža.

"Kroz vijekove Gusinje je bilo čuvar neizmjernih prirodnih ljepota Crne Gore, od zapanjujućih planinskih vrhova pa do kristalno čistih rijeka. Međutim moramo još bolje valorizovati prepoznatljive turističke potencijale Gusinja koji privlače posjetioce iz cijelog svijeta, a u tome će nam pomoći i brojna dijaspora koja igra ključnu ulogu u razvoju i promociji Gusinja širom svijeta", navodi se u saopštenju.

Posebno moramo uložiti napore, saopštio je u čestitki Bečić, u poboljšanje putne infrastrukture i povezanosti s drugim opštinama na sjeveru Crne Gore.

"Ova povezanost će otvoriti nove mogućnosti za privlačenje investicija i povećati ekonomski razvoj koji će obogatiti život svih građana. Iskorišćavanjem hidropotencijala, Gusinje može pružiti dragocjenu energiju i doprinijeti očuvanju prirodne sredine Gusinja i cijele Crne Gore. To je izuzetno važno za zaštitu prirodnih bogatstava za buduće generacije i zaustavljanje odlaska mladih iz opštine", dodao je on.

Neka ovaj dan bude prilika, dodaje se, da slavimo ljepotu raznolikosti i zajedništva koje ovu opštinu čini posebnom i podsjetnik da čuvamo tradiciju i multietnički identitet zajednice.

"U to ime svim građankama i građanima Gusinja, još jednom, čestitam Dan opštine", rekao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

Bonus video: