Čestitke povodom Dana opštine Petnjica

"Upravo je bihorski kraj primjer kako prebroditi teška iskušenja i istrajati u izgradnji Crne Gore kao građanske države koja počiva na multikulturalnom i međuetničkom skladu", kazao je Živković

4319 pregleda 4 komentar(a)
Živković, Foto: DPS
Živković, Foto: DPS
Ažurirano: 05.08.2023. 11:00h

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je, u čestitki povodom 4. avgusta, Dana opštine Petnjica, da je patriotizam građana te Opštine primjer kako se država cijeni i voli.

"Sa svim svojim prirodnim bogatstvima, resursima uz nezaobilazan i prepoznatljiv ljudski kvalitet njenih građana, Petnjica je odoljela vremenu pomahnitalih nacionalizma i populizama, i ostala brana onih vrijednosti za koje se borimo i u čiju izgradnju su sebe utkali i naši preci", dodao je Živković u čestitki, navode iz DPS-a.

"U ime Demokratske partije socijalista Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine, Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine, Mehmedu Adroviću, kao i svim građankama i građanima Petnjice čestitam Dan opštine", rekao je Živković.

Upravo je bihorski kraj, dodao je on, primjer kako prebroditi teška iskušenja i istrajati u izgradnji Crne Gore kao građanske države koja počiva na multikulturalnom i međuetničkom skladu.

"Tome svjedoči i vizionarstvo politike, hrabre i pravilne odluke koje se između ostalog ogledaju u činjenici da je Petnjica pored i uprkos neosnovanim osporavanjima i protivljenjima od strane pojedinih naših političkih oponenata ostvarila samostalnu opštinu i pokazala kako ona može dobro i kvalitetno funkcionisati", dodaje se u čestitki.

Ibrahimović: Bihorski kraj predstavlja pravo bogatstvo sjevera Crne Gore

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, kazao je u čestitki povodom Dana opštine Petnjica, da ta opština i cijeli bihorski kraj, sa svojim prirodnim potencijalima predstavljaju pravo bogatstvo sjevera Crne Gore.

"Ibrahimović je čestitao 4. avgust – Dan Opštine Petnjica, predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Samiru Agoviću i Mehmedu Adroviću, odbornicima u lokalnom parlamentu i svim građanima, uz najbolje želje za dalji uspješan rad", navodi se u čestitki, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Na desetogodišnjicu od uspostavljanja statusa samostalne Opštine Petnjica, kazao je Ibrahimović, danas možemo s ponosom konstatovati da je to bila dobra, vizionarska i ispravna odluka.

"Obaveza svake Vlade je da u saradnji sa lokalnom upravom radi na valorizaciji prirodnih potencijala ovog kraja, kako bi se stvorili još bolji uslovi za rad i život građana opštine Petnjica", dodaje se u čestitki.

Privrženost i neraskidiva veza brojne dijaspore bihorskog kraja, kako se navodi, koja je uvijek bila partner i pružala pomoć u realizaciji brojnih projekata i koja je najbolji ambasador Petnjice i Crne Gore, šansa je, prema riječima Ibrahimovića, za još dinamičniji i brži razvoj cjelokupne opštine.

Bonus video: