Abazović čestitao Dan opštine Gusinje: Svi rado posjećuju prirodna bogatstva u podnožju Visitora i Prokletija

"Abazović je uputio čestitku povodom 5. avgusta Dana opštine Gusinje predsjednici Opštine Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine Bujaru Hasangjekaju, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Gusinja", saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade

2348 pregleda 1 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Dritan Abazović, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade, Dritan Abazović kazao je, u čestitki povodom Dana opštine Gusinje, da svi gosti iz države i inostranstva rado posjećuju kulturno - istorijske znamenitosti i prirodna bogatstva u podnožju impresivnih Prokletija i Visitora.

"Dozvolite da vam u ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime najiskrenije čestitam Dan opštine. Istovremeno, želim da vam odam priznanje na svim prevaziđenim izazovima i započetim strateškim projektima čije benefite tek treba u punom kapacitetu da osjete građani Gusinja", navodi se u čestitki Abazovića, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

U nastojanju da na održiv način iskoristite prednosti gusinjskog kraja, kazao je on, i zajednički, sa susjednim opštinama, ali i kroz prekograničnu saradnju, sa najbližim gradovima regiona, predstavite kompleksan turistički proizvod koji je, prema njegovim riječima, primamljiv posjetiocima iz Evrope i šire, možete i ubuduće računati na punu podršku i pomoć Vlade Crne Gore.

"Abazović je uputio čestitku povodom 5. avgusta Dana opštine Gusinje predsjednici Opštine Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine Bujaru Hasangjekaju, odbornicama i odbornicima, građankama i građanima Gusinja", saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Resorna ministarstva spremna su, kazao je Abazović, za snažnije proaktivno djelovanje svih privrednih i administrativnih subjekata, naročito iz gradova sa sjevera, koji su odlučni u namjeri da u potpunosti, a sljedstveno zelenim politikama, valorizuju brojne turističke i privredne potencijale.

"Naredne godine, navršiće se prva dekada otkada građani Gusinja imaju svoju samostalnu opštinu i odlučuju o ciljevima, prioritetima i načinu na koji će ostvariti ideje na opštu korist. U susret ovom jubileju, koji želim da proslavite sa ostvarenjem novih akcionih planova, bogatijom autohtonom ponudom u svim segmentima privređivanja, uz još brojnije prisustvo gostiju i dijaspore, koja ne zaboravlja svoju kolijevku, još jednom vam čestitam veliki praznik", dodaje se u čestitki predsjednika Vlade.

Bonus video: